Sommerfugler i Sibir

Postet av Ark Amfi Eikunda Egersund den 24. Sep 2019

5.september tok vi turen til Stavanger for å få et innblikk i bokhøsten til Cappelen Damm. Et forlag som gir ut over 2000 titler hvert eneste år!

En av forfatterne som var med forlaget på tur var Roy Jacobsen, og han fortalte oss om sin nyeste roman, en sann historie om en tysk naturvitenskapsmann Fritz Dõrries. Hør Jacobsen fortelle om boka selv her: Roy Jacobsen.mp4 

Jeg fikk skikkelig lyst til å lese, så denne havnet rett i "må lese" bunken min. 

Ellers fikk vi høre om alt fra krim i Budapest, til Solskjærs inntog i United og Plantelykke.  Det skal strikkes, hekles, sys, pusses opp, spises og trenes. Og det kommer så mange fine romaner, og spennende krimbøker at det skal godt gjøres å velge bare en neste gang du stikker innom. 


Og ikke for å glemme alle de nydelige barnebøkene.
Her representert ved to av våre favoritter:


Alt du kan bli er allerede i salg, en nydelig høytlesningsbok som er den perfekte dåpsgave. Tre fortellinger, og de mest fantastiske illustrasjoner. Snøfall er boken basert på årets julekalender på NRK Super. "I boken kan vi for første gang lese Selmas historie, en magisk, litterær og spennende fortelling som står på egne ben i forhold til TV-serien. Denne boken er den perfekte gave til alle som elsker julen!" Cappelen Damm. Og hvem elsker ikke julen? <3 I butikk om noen få uker, og det beste er at den er laget som en kalenderbok, men ikke med 24 men 25 kapitler, slik at ikke alt er over på julaften. Det er bare å glede seg. 


Fikk du lyst å bla i høstens katalog finner du den her :-) 


- Lene - 


0 Kommentar

Bokhøst & Jojo Moyes <3

Postet av Ark Amfi Eikunda Egersund den 22. Sep 2019

Kjipt og kjedelig med høst? Og nei du, ikke i vår verden. Bokhøsten er den fineste tiden i bokhandel. Da strømmer nyhetene inn på løpende bånd, og det dukker opp så mange bøker vi har lyst å lese at nattbordet må utvides til nattgulv ;-) 

Lene, Mathilde og Katrine sammen med Cathrine og Kaja i Bastion. Lene, Mathilde og Katrine sammen med Cathrine og Kaja i Bastion. 

Men til tross for at leselysten er enorm så rekker vi ikke lese alt vi har lyst å lese vi heller, og i hvert fall ikke så kjapt som vi helst skulle gjort for å kunne komme med anbefalinger til deg den dagen boka står rykende fersk på disken. Derfor er det helt fantastisk at mange av forlagene tar turen rundt om i landet og inviterer til bokmøter. Og nettopp bokmøter har vi brukt mye av fritiden vår på i det siste. 

Først ut var Bastion forlag. En sommerkveld i slutten av august inviterte de hele bokbransjen i Rogaland til en koselig kveld på Ostehuset i Stavanger der de presenterte sin høstliste.  

Og med stikkord som verdenslansering og Jojo Moyes så sier det seg selv at forventningene til Bastion-høsten er store. 


3.oktober lanseres Over horisonten av Jojo Moyes, og SE så nydelig omslaget på denne er!! 

"Over horisonten handler om fem unge kvinner som trosser hindringer og fordommer i kampen for å spre kunnskap, finne ekte kjærlighet og skape et samfunn som inkluderer alle." Forlagets omtale

Vi fikk med oss manuset hjem, og hør bare her hva Mathilde forteller etter å ha slukt boken. 

"Over horisonten gikk rett inn i hjertet mitt <3 Den handler blant annet om en engelsk jente som gifter seg med en fra Kentucky. Hun flytter inn hos ham i USA, og får en svigerfar på kjøpet. Ingenting blir som hun hadde drømt om. Svigerfaren er både dominerende i huset og ellers i landsbyen. Hun får dermed en tøff start, og kjeder seg - men så får hun jobb, mot svigerfarens vilje. Hun begynner som ridende bibliotekar og der vokser det frem et vennskap som er vel verdt å kjempe for."  Mathilde


Vi gleder oss til boka er i salg 3.oktober <3 Forhåndsbestill gjerne ved å sende oss en melding eller legge igjen en kommentar under her :-D 


Andre titler vi gleder oss til fra Bastion før jul: 


Noe som frister til å sette på leselisten?


- Lene - 


0 Kommentar

Velkommen til Ark Amfi Eikunda!

Postet av Ark Amfi Eikunda Egersund den 1. Sep 2019

Vi er en fin gjeng leseglade damer som elsker bøker i mange ulike sjangre. 

Vi prøver å lese oss opp på det meste slik at vi kan gi deg knakende gode boktips basert på hva du liker å lese, enten det kun er for underholdningens del eller for å lære noe nytt.

Arrangment i butikk er noe vi stortrives med, og først ut er lansering av Arnt Olav Klippenbergs roman «Ormebitt» førstkommende onsdag.

Vi gleder oss til å spre leseglede utover høsten, og håper du blir inspirert av å følge oss her! 


God søndag! 


- Lene - 


0 Kommentar

Powered by: Bloc