Hele Norge leser

Hele Norge leser

-

Gratulerer til ukens vinner!

Postet av Hele Norge leser den 28. Okt 2019

 Ny uke - ny vinner! Denne uken kan vi gratulere Gro Anita Myrvang fra Elverum som ønsker seg krim til leselisten sin. - Jeg elsker krim, men har bare lest faglitteratur de siste årene. Da jeg hørte om Hele Norge leser tenkte jeg at nå skal jeg legge bort faglitteraturen og begynne å lese skjønnlitteratur igjen.

Gro Anita deltar uten lag, og forteller at Hele Norge leser virkelig har vekket leselysten.

- Jeg står opp tidligere om morgenen for å få tid til de "obligatoriske" 50 sidene. Koker kaffe og får en ordentlig kosestund med bøkene, sier Gro Anita, som kaller seg en konkurranseperson. - Jeg sjekker topplisten hver dag, og hvis jeg ikke har klart å beholde plassen min, må jeg lese litt til. Hun synes det er motiverende med lesekonkurranse, og vil fortsette å registrere lesingen sin på Hele Norge leser også etter nyttår for å motivere seg til videre lesing.

Det er en dedikert vinner som får bokpremien denne uken, og det er ikke bare morgenene som brukes til lesing. - Etter at jeg ble med på Hele Norge leser, leser jeg et par hundre sider hver dag, og 2-4 bøker i uken. Det blir til at jeg dropper Facebook og Netflix - til og med festing, for å lese! Ler Gro Anita, som vil få sitt ønske om en god krim oppfylt.

Husk å registrere lesingen din - neste uke kan du være den heldige vinneren!


1 Kommentar

Sett ditt avtrykk på Bokåret 2019

Postet av Hele Norge leser den 23. Okt 2019

Har du husket å sende inn bildet ditt til profilkonkurransen? Du har fortsatt mulighet til å sette ditt avtrykk på bokåret 2019😊 Du kan sende bildet til post@helenorgeleser.no. Skriv «12 bilder» i emnefeltet. Vi gleder oss til å se ditt bilde av hva lesing betyr for deg😊 Fristen er 25. oktober😊


2 Kommentarer

Mandagens bokpremie

Postet av Hele Norge leser den 21. Okt 2019

God mandag! Trekning av ukens bokpremie kan bare gjøre ukestarten bedre. Og hvem var den heldige vinneren denne gangen? I påvente av svar fra vinneren, kan vi avsløre at det er et medlem av leselaget The Daleks som vil få en hyggelig bokpremie i posten denne gangen.


Bokpremien denne mandagen er Elena Ferrantes "Den dunkle dottera". En spenningsroman som griper leseren fra første side. 

Vi gratulerer - og minner om at alle som registrerer lesing på helenorgeleser.no er med i trekningen om bokpremier. Det spiller ingen rolle om du deltar på et lag eller ei - har du registrert lesing i uken som gikk er du med i trekningen på mandag!

Ha en fin leseuke!

0 Kommentar

Hvem vant mandagens trekning?

Postet av Hele Norge leser den 14. Okt 2019

Hver mandag er det tid for bokpremie! Denne gangen var det Mette Johansen fra leselaget LangØrene2019 som ble trukket ut blant alle som registrerte lesing i forrige uke. Vi gratulerer😊
 Vinneren er en allsidig leser som er veldig glad i krim. Mo Hayder er et nytt bekjentskap, men hun leser også lystigere bøker, og har John Irving og Saabye Christensen langt oppe på favorittlisten.

 Leselysten har fått nytt feste med Hele Norge leser. - Jeg innrømmer at det blir litt konkurranse ut av det. Ikke om å lese mest, men for meg selv, ved at jeg heller velger en bok framfor å sette meg foran pc’n på kveldene, sier Mette.
Det manglet ikke på leselyst i oppveksten heller. Med en mor som jobbet i bokhandel, vokste Mette opp mellom mange hyllemeter med bokhyller😊

Neste mandag kan du bli den heldige vinneren - husk å registrere lesingen din!0 Kommentar

12 bilder, 12 vinnere, 12 premier

Postet av Hele Norge leser den 12. Okt 2019

Sett ditt avtrykk på Bokåret 2019! Hele Norge leser er ikke bare en lesekonkurranse i Bokåret 2019 – sammen bygger vi et boksamfunn som skal leve lenge etter bokåret. Et levende samfunn av lesere, som formes av deg og meg, av leseglede og engasjement. Vi er godt i gang - og mange som har flyttet inn på helenorgeleser.no!

Nå inviteres du til å dele ditt beste lesebilde, og vinne en plass i profilen til Hele Norge leser. Profilen har plass til 12 bilder – og nå får du og andre lesere muligheten til å fylle den med bilder som forteller nettopp din og deres historie om leseglede i Bokåret 2019!

Bildet kan være av din favorittbok, en lesesituasjon eller et bilde som forteller om leseglede og hva lesing betyr for deg. Bare kreativiteten setter grenser!

Tagg bildet ditt med #helenorgeleser og eller send det til post@helenorgeleser.no. Skriv «12 bilder» i overskriften. Bildet bør være høyoppløselig. Fortell gjerne hva leseglede er for deg i kommentarfeltet!

Send oss bildet innen 25. oktober. 12 bilder blir trukket ut, og vil utgjøre Hele Norge leser sin profil - og være bildene på veggen i boksamfunnet Hele Norge leser som hilser deg og andre velkommen til leseglede!

Premier til vinnerne? Bøker, selvfølgelig :)

Husk at det aldri er for sent å bli med på Hele Norge leser!


0 Kommentar

Vinner av første bokpremie er...

Postet av Hele Norge leser den 7. Okt 2019

Gratulerer til første vinner i lesekonkurransen! Malene Fevik-Aasvestad fra Hamar ble trukket ut blant alle dere som registrerte lesing i forrige uke. Hun får boken «Sommerlys, og så kommer natten», skrevet av Jón Kalman Stefánsson tilsendt i posten😊 

 Malene jobber til daglig som engelsklærer og leser fantasylitteratur for å holde seg oppdatert litteratur for ungdom. Hennes egen personlige favoritt blant forfattere er derimot Dan Brown. For tiden leser hun Alice in Wonderland - siden skuespillet skal settes opp på skolen. Leselaget er startet av kollegaer ved Ener ungdomsskole, og selv har Malene meldt seg på Hele Norge leser for å få mer motivasjon til å lese alle de bøkene hun aldri ellers får tid til å lese 😊
Neste mandag kan det være deg som er den heldige!
www.helenorgeleser.no
#helenorgeleser #bokåret2019


1 Kommentar

Målet er et reelt - kulturelt demokrati

Postet av Hele Norge leser den 4. Okt 2019

Det er ikke mennesket det er noe galt med hvis man ikke klarer å lese en bok, man har bare ikke funnet riktig bok. Mennesker har ulik leseevne, vi trenger derfor bøker som er tilpasset ulike lesere.

Studier viser at en av tre voksne strever med å få med seg innholdet i vanlig tekst. Det er et problem for den enkelte, og en stor utfordring for samfunnet. Leser søker bok jobber for at det skal finnes flere bøker for alle lesere, og at bøkene skal være lette å få tak i.

Hvert år støtter vi mellom 12 og 15 bøker som er tilrettelagt for ulike målgrupper. Foreningen samarbeider med forfattere, tegneserieskapere, illustratører og forlag. Vi har støtteordninger for dem som ønsker å lage og gi ut bøker tilpasset mennesker med ulik leseevne.

Vi samarbeider med folke- og fengselsbibliotek over hele landet og over tusen leseombud. Leseombud er frivillige som leser høyt for andre. Sammen med Bok til alle-bibliotekene sørger de for at bøkene finner veien til de riktige leserne.

Trenger du boktips, anbefaler vi at du går inn på www.boksok.no

Der kan man velge forskjellige kategorier, og finne den boka som passer for akkurat deg!


Foto: Nikolaj Blegvad


0 Kommentar

I morgen starter lesekonkurransen!

Postet av Hele Norge leser den 3. Okt 2019

Er dere klare? I morgen - eller rettere sagt, ved midnatt - er vi i gang! For dere som allerede har flyttet inn på portalen vil det skje en endring. Alle poengene dere har opparbeidet mens vi har vært i pilot vil slettes. Vi begynner på ny frisk, og fra midnatt er all lesing som registreres poenggivende i konkurransen.

Mange har blitt medlem av grupper, og det anbefales! Det er mye motivasjon å hente i fellesskapet i gruppene. I tillegg kan du finne grupper som deler din interesse for en sjanger - eller som bor i det samme området.

Husk at for å være med i konkurransen må du opprette lag! Eller bli med på et lag som allerede er opprettet. Valget står mellom bedriftslag, vennelag eller eget lag. Alle er velkomne i konkurransen, og poengsystemet fungerer slik at lagets poeng regnes ut ved å dele hele lagets poengsum på antall deltakere på laget. Det kan være maksimalt 10 personer på et lag.   

Det handler om å lese litt mer enn du vanligvis ville gjort - og derfor har vi valgt å premiere både individuell innsats og laginnsats. Hver mandag er alle som har registrert lesing den siste uken med i trekningen av bokpremier. Du kan lese mer om premier i hovedmenyen - og mer informasjon om premiene vil komme!

Vi nærmer oss 2100 deltakere! I skrivende stund venter 2080 lesere på startskuddet for lesekonkurransen. Over 660 000 sider er lest. Hvor mange sider vil være lest når vi runder det nye bokåret? Inviter med deg venner, kollegaer og kjente på Hele Norge leser - jo flere, jo morsommere blir lesekonkurransen og boksamfunnet vi bygger sammen på portalen!

Lykke til - og ha en strålende bokhøst! 

 


0 Kommentar

Powered by: Bloc