Hele Norge leser

Hele Norge leser

-

Vinn forfatterbesøk!

Postet av Hele Norge leser den 28. Nov 2019

Hovedpremien i Hele Norge leser er et vaskeekte forfatterbesøk. Nå kan vi endelig avsløre hvem forfatteren er!


 
Den 3. januar trekker vi vinneren blant bedriftene som er med i Hele Norge leser - og den heldige vinneren kan se frem til et besøk av forfatter og blogger Linnéa Myhre i slutten av januar.
Trenger du ekstra lesemotivasjon er det fortsatt mulig å bli med på lesekonkurransen 😊
www.helenorgeleser.no
#helenorgeleser #bokåret2019 @linniiie


0 Kommentar

Lesegledens julekalender!

Postet av Hele Norge leser den 23. Nov 2019

Ønsker du deg leseglede til jul? Bli med på Hele Norge lesers julekalender🎄
Vi trekker vinnere hver dag gjennom adventstiden - her venter flotte bokpremier og ikke minst et lesebrett fra Norli som sikrer lesegleden inn i det nye året. Les mer om julekalenderen og premiene under fanen Om kampanjen i toppmenyen på www.helenorgeleser.no.
#helenorgeleser #bokåret2019 @norli_bokhandel
24 Kommentarer

Bokbad med Lisa Aisato!

Postet av Hele Norge leser den 19. Nov 2019

Gratulerer til Lisa Aisato med Bokhandlerprisen 2019! Vi har en liten overraskelse til dere - mandag den 25. november kl. 20:00 får dere møte Lisa Aisato på Instagramkontoen til Hele Norge leser ❤️ @helenorgeleser
Da er det tid for bokbad med Malin @readygoread og Lisa @lisaaisato 😊
Vi gleder oss til å høre om forfatterskapet og boken som har vunnet bokhandlerhjertene - og alle andre hjerter ❤️


#helenorgeleser #bokåret2019 #bokhandlerprisen2019 #bokhandlerprisen #bokbad @lisaaisato @readygoread


1 Kommentar

Lesemaraton - søndagens vinnere!

Postet av Hele Norge leser den 18. Nov 2019

Gratulerer til søndagens vinnere i lesemaraton – og et lite ekstra premiedryss fra Storytel

Tusen takk til alle for et vel overstått lesemaraton på Hele Norge leser! Veldig mange har vist en fantastisk innsats og leseglede i helgens lesemaraton – og nå er det tid for premier!

Alle som ble trukket ut som vinnere siste dag av lesemaratonet er kontaktet, og bøker er på vei i posten. I tillegg har vi trukket ut tre heldige vinnere som får hvert sitt abonnement fra Storytel.

Her er noen av vinnerne:

Rebekka Færøy Bergersen (bilde øverst) fra leselaget Bokslukerne forteller at hun alltid har vært glad i å lese helt siden barneskolen og kunne ikke levd uten alle de fantastiske historiene man får oppleve gjennom lesingen. – Jeg er veldig glad i fantasy, men har i det siste prøvd å gå ut av komfort sonen ved å plukke opp bøker jeg ellers ikke hadde valgt for å utvide lesehorisonten.

– Jeg ble med i Hele Norge Leser fordi det endelig var et norsk alternativ som oppfordrer til lesing og til å få seg et større fellesskap rundt lesingen. En fantastisk overraskelse å høre fra dere! Og lesemaratonet var en god boost til lesingen!

Lene Andresen fra leselaget Hysj! Æ læs!  Forteller at lesing betyr veldig mye. – Jeg elsker å drømme meg bort i en annen verden. I perioder når man kan være litt sliten og lei er bøker ofte med på å gi meg energien tilbake. Jeg leser alle typer bøker, men det går mest i krimbøker og romanserier. Jeg ble med i Hele Norge leser for å motivere meg seg til å lese enda mer, i tillegg er jeg også veldig glad i konkurranser.

Karina Hettervik fra Bokstabelig talt forteller: – For meg har lesing vært viktig siden jeg gikk på barneskolen, jeg har perioder med mer lesing enn andre, men kommer alltid tilbake til bøkene. Liker godt fantasy, men har i den siste tiden fått interesse for dikt. Ble med på hele Norge leser fordi bokklubben på skolen deltar, ville også ha mer motivasjon til å lese mer.

Ingar Edvardsen (bilde nederst) fra leselaget Gooo Rørvik, forteller at lesing for ham rett og slett er avkobling; på jobb blir det lydbøker, og hjemme enten ebok eller papirutgave. – Jeg leser hovedsakelig krim, og her er Jørn Lier Horst, Lee Child og Jo Nesbø noen av favorittene. Vil si jeg er rimelig altlesende innenfor denne sjangeren, og leser i tillegg bøker som toucher innom krigshistorie. Jeg ble med på Hele Norge leser etter at min samboer Anne Grethe «vervet» meg, så det har blitt litt ekstra lesing i det siste på oss begge. Flott å bli trukket ut som vinner – kommer nok til å fortsette å lese mye også fremover!

Yvonne Bakken, Leseraffene: – Lesing for meg betyr uendelig mye. Jeg har stort sett hatt nesa i ei bok siden jeg knakk lesekoden som lita og begynte å pløye biblioteket for lesestoff. Jeg elsker å bli kjent med karakterer, særlig de som er litt småsure og sarkastiske, og se hvordan de utvikler seg i løpet av en bokserie. Bruker både lydbok, lesebrett og vanlig papirbok, alle er like bra!

Yvonne leser helst og mest krim, særlig nordisk krim, og er særlig blitt mer nysgjerrig på islandsk krim, siden islendingene har en veldig rå måte å skrive krim på, noe Yvonne liker kjempegodt.

– Hele Norge Leser appellerte til meg fordi jeg liker tanken på å være en del av et lesende samfunn, samtidig som jeg liker å se hvor mange sider jeg faktisk får lest i løpet av en dag. Pluss at det motiverer til å få lest enda litt mer.

God lesing!


0 Kommentar

Lørdagens vinnere - lesemaraton!

Postet av Hele Norge leser den 17. Nov 2019

Lørdagens vinnere i Hele Norge lesers lesemaraton – gratulerer! 

Vi har kontaktet alle vinnerne, som vil få bokpremier i posten. Den heldige vinneren av abonnement fra Storytel ble Kirsti Vettran Nederhoel fra St. Olavs hospital (bilde venstre), som gjerne forteller om sine favoritter på bokfronten. – Jeg leser mest krim, feelgood og young adult, men denne konkurransen har fått meg til å utvide registeret med sjangre som jeg ikke har lest så mye av fra før, for eksempel grafiske romaner.

Bokvinnerne kommer blant annet fra lag under bedriftene Industri Energi og  Askimbyen skole. Stine C. Nerland fra Skjevik barne- og ungdomsskole i Molde er en av dem. - Jeg ble med i Hele Norge leser "fordi jeg fortjener det", et påskudd for å unne meg litt egenlesetid, for å få inspirasjon av andre, og for å bli inspirert til å inspirere videre i det daglige, forteller hun. - I tillegg til den obligatoriske barne- og ungdomslitteraturen i skolebiblioteket, som ofte er fantastisk lesverdig også for voksne, har jeg en forkjærlighet for fantasy og sci-fi. 

Mona Lindquist Haakonsen (bilde høyre) fra Moss kommune er en annen av vinnerne, og forteller:

– Jeg leser mye, også når det ikke er lesekampanjer og lesemaraton. Jeg jobber som norsklærer på en ungdomsskole og er opptatt av hvor viktig litteraturen er for oss mennesker, og ikke minst for barn og unge. Jobben min er også en av grunnene til at jeg selv leser så mye som jeg gjør. Jeg synes nemlig det er viktig at jeg som litteraturformidler holder meg oppdatert på bokfronten. De siste årene har jeg hørt mye på lydbøker. Det brukte jeg en del tid på å vende meg til, men nå er lydbøker hovedgrunnen til at jeg får lest mye. Jeg går mye i løpet av en dag, og alltid med lydbok på ørene. Jeg bruker også bibliotekets app Bookbites, og har dermed alltid e-bøker tilgjengelig på mobilen dersom jeg sitter på buss eller tog, eller venter på noen for eksempel. Det hender dog at jeg må kjøpe bøker jeg allerede har lest på papir, rett og slett fordi jeg liker dem så godt at jeg fysisk må kunne ta på dem og samle på dem til senere. 

Mona forteller at hun egentlig er ganske altetende når det gjelder bøker, spesielt etter at hun begynte å lytte til lydbøker. – Jeg leser gamle klassikere, ferske romaner, en del sakprosa og barne- og ungdomsbøker for å nevne noe. Jeg er nok minst glad i krim, men om jeg finner en skikkelig psykologisk thriller, sluker jeg det også. 

– Jeg ble med på Hele Norge leser for å få inspirasjon og tips om bøker, og fordi det er et treffsted for oss som er interessert i lesing og litteratur.

Lene Lund fra vennelaget Kvothes Lærlinger forteller at hun faktisk begynte å lese i år.

– Da fant jeg lesegleden igjen når samboeren min og jeg leste Vindens navn sammen. Etter det har jeg elsket å lese fantasy. Jeg liker også å lese skrekk etter oktober fikk jeg veldig dilla på det. Lesing er en tid hvor jeg kan besøke andre steder og verdener, drømme meg inn i noen utrolig fine fortellinger, sier Lene. – Det var samboeren som tipset meg om Hele Norge leser, og siden jeg elsker å bruke Goodreads, fant jeg ut at det sikkert ikke var dumt å være med på en norsk aktivitet også.

Gratulerer – og god lesing til alle sammen!


0 Kommentar

Bokbad kl. 15.30 søndag!

Postet av Hele Norge leser den 17. Nov 2019

Følg med på bokbad i dag kl. 15.30! Bokbadet sendes direkte på Hele Norge leser kanal www.instagram.com/helenorgeleser
 Malin fra @readygoread bokbader forfatter Helene Flood @helene.flood. Helene Flood fikk sitt internasjonale gjennombrudd med spenningsromanen «Terapeuten». Hun er også nylig blitt nominert til Bokhandlerprisen 2019. 
 Vi gleder oss til å høre om forfatterskapet og boken som har høstet internasjonal anerkjennelse😊


0 Kommentar

Lesmaraton - fredagens vinnere!

Postet av Hele Norge leser den 16. Nov 2019

Gratulerer til fredagens vinnere i Hele Norge lesers lesemaraton!

Vi har snakket med noen av dem som ble trukket ut og som får bokpremier i posten. 

Inger Beate Bjølgerud fra Ekrehagen skole (venstre øverst) har satset på lydbok på dag to av lesemaratonet. – Det er hardt det her! Ler hun, etter å ha lest hele 1144 sider i løpet av det første døgnet av lesemaratonet. Men legger raskt til: – Man har jo konkurranseinstinkt! Inger Beate har sendt ut e-post til alle på skolen hun jobber på for å oppfordre folk til å lese og bli med på Hele Norge leser.

– Skolen er med på Norli junior, og når barna er med, må vi voksne gå foran med et godt eksempel! 

Leseinteressen er vid, og Inger Beate forteller at hun leser nesten alt. Allikevel holder hun en liten knapp på krim og historiske romaner. Da passer det jo fint å vinne en krimroman!

– Jeg er veldig glad i bøker og er så heldig å jobbe som skolebibliotekar. Her er tilgangen på bøker god, og jeg prøver å lese det meste vi kjøper inn. Det er en liten skole, så jeg kjenner alle ungene, og velger ofte bøker til biblioteket som jeg ser vil passe for det enkelte barnet. 

Helene Martgrethe Tveten fra Danielsen videregående skole (venstre nederst) forteller at lesing betyr veldig mye for henne. – Jeg har lest mye helt fra jeg var 11-12 år. De hjemme mener at jeg leser altfor mye! Det blir gjerne opp til flere bøker om dagen. Nå leser jeg mest fantasy, romantikk og historiske bøker. Skolen min er med i Hele Norge leser og det synes jeg er kjekt.

Vilde Mei Arnestad fra Kvardagsbiblioteket (høyre nederst) forteller: – Lesing har vært og er noe som faller meg helt naturlig. Jeg har vokst opp med to foreldre som leser mye, og med ukentlige turer til lokalbiblioteket, så det har alltid vært bøker tilstede i huset. Lesing har alltid vært noe positivt i vår familie, og har gitt meg en enorm leseglede. 

Jeg leser ganske bredt, på tvers av sjangre og format, men jeg har en forkjærlighet for fantasy og science fiction-sjangerne. 

Som en storleser synes jeg at Hele Norge leser var spennende, og ikke så ulikt Goodreads - som jeg bruker så og si daglig. Det var spesielt artig å kunne lage et vennelag med venner fra studiet og Kvardagsbiblioteket, og andre som ville bli med på laget vårt!

Stine Valen (til høyre øverst, her sammen med sønn og to tantebarn) avslutter med: – Tusen takk for lesegleden dere gir via konkurransene!


0 Kommentar

Lesemaraton er i gang!

Postet av Hele Norge leser den 15. Nov 2019

Lesemaratonet startet ved midnatt - og mange er godt i gang! Det er gøy å se at topplisten fylles med poeng :)  Hvor mange vil nå maks poengsum innen midnatt? Ved midnatt sjekkes alle resultatene for første dag av lesemaratonet. Vi gjør en trekning og i morgen kontaktes fredagens vinnere.

Til ære for fredagens gode, gamle "detektimen" blir fredagens 5 bokpremier selvfølgelig - krim!

Hver dag trekker vi også en vinner av et 3-måndeders abonnement fra Storytel. På mandag trekkes ytterligere to Storytel-vinnere blant alle som har deltatt i lesemaratonet :)

God lesehelg! 


3 Kommentarer

Bokbad med Helene Flood

Postet av Hele Norge leser den 13. Nov 2019

Gled dere til søndag! Lesemaratonet til helgen avrundes med bokbad, og vår egen Malin fra lesegruppen Readygoread (@readygoread) møter Helene Flood til samtale om forfatterskapet, boken "Terapeuten" - og hvordan det oppleves å oppnå internasjonal suksess over natten. Ta deg en velfortjent pause i lesingen og følg bokbadet på Instagramkontoen til Hele Norge leser (@helenorgeleser). 


0 Kommentar

Tid for ukens bokpremie!

Postet av Hele Norge leser den 11. Nov 2019

En bokpremie er den beste starten på uken😊 Mandagens vinner ble Elin Stavøstrand fra Oslo. Hun startet leselaget Den heldige treenighet med to gode venner som deler leseinteressen, men bor langt fra hverandre. - Med et felles leseprosjekt på Hele Norge leser holder vi kontakten og tar vare på det sosiale på tross av avstanden, sier Elin, og legger til at dette har vært veldig gøy!
Elin har hatt et nært forhold til bøker hele livet. - Faren min meldte meg tidlig inn i Bokklubbens barn, så det ble naturlig å lese mye og være omgitt av bøker fra jeg var liten, forteller hun.
I dag jobber Elin i bokhandel, men er utdannet bibliotekar og har tidligere jobbet i bibliotek. Bokinteressen som ble vekket da hun var liten har fulgt henne gjennom livet.
Noen favorittsjanger har hun allikevel ikke. - Jeg er vel ganske altetende, og impulsiv i bokvalget. Det er vanskelig å si hva som gjør at interessen blir fanget ved en bok. Jeg leser gjerne flere bøker samtidig - og i flere kanaler. E-bok, lydbok eller vanlig bok, det er alltid en bok som venter.
En ting som er sikkert er at det blir mange bøker, og nå er en ny bok på vei til Elin😊
www.helenorgeleser.no
#helenorgeleser #bokåret2019


0 Kommentar

Lesemaraton 15. - 17. november!

Postet av Hele Norge leser den 8. Nov 2019

Helgen 15. – 17. november blir det lesemaraton på Hele Norge leser. Gi deg selv en god dose leseglede før julebordsesongen og juleforberedelsene river bena under alle gode forsetter! 

Alle som er registrert på Hele Norge leser blir automatisk påmeldt lesemaratonet. Vi strekker lesemaratonet over en hel helg – og du velger selv hvor aktivt du vil delta. Om du bare kan være med én av dagene, er du med i premietrekningen den dagen du deltar. 

Poeng og plassering

Slik finner du plasseringen din i topplisten for lesemaratonet (denne er først tilgjengelig den 15. november): Velg topplister inne på din side, velg deretter hvilken kampanje du vil se resultater for – Lesemaraton eller Hele Norge leser.

Du får alle sidetallene du registrerer med inn i den vanlige lesekonkurransen, og poengene telles der på vanlig måte.

I tillegg er det egne poengregler for lesemaratonet. Her gir 50 sider 1 poeng, 100 sider 2 poeng, 150 sider 3 poeng, osv. opp til 10 poeng. Disse poengene gjelder kun for Lesemaratonet – og her teller poengene mest. 

Vinn flotte premier! Med et tremåneders abonnement på Storytel er jul og nyttår sikret – med en lydbok på øret får du både lest bøker og allikevel gjort alt det andre du skal gjøre. Fem heldige vinnere blir trukket ut til å vinne et tremånedersabonnement. Vi trekker også bokpremier blant deltakerne med høyest poengsum. 

Trenger du inspirasjon til lesehelgen? 

Her har vi noen utfordringer til deg:

Les en bok i en sjanger som er ny eller ganske ukjent for deg

Les boken du aldri fikk lest i fjor

Les en bok sammen med en venn

Les høyt for et familiemedlem eller en venn

Les en bok du har gledet deg til


Følg med - vi kommer med mer informasjon!


3 Kommentarer

12 vinnere setter sitt avtrykk på Bokåret 2019

Postet av Hele Norge leser den 5. Nov 2019


Tusen, tusen takk for alle flotte bilder som ble sendt inn til konkurransen «12 bilder"! Det ble en vanskelig oppgave å velge vinnerbildene, men nå er de tolv vinnerne klare. Det betyr at vi kan lansere en ny profil på Hele Norge leser med lesernes egne bilder fra Bokåret 2019!

Bildene som ble valgt, og som vil utgjøre profilen til Hele Norge leser, forteller hver sin historie om leseglede. Bilder vi kan kjenne oss igjen i, og som også får oss til å lengte etter de gode lesestundene. Vi gratulerer vinnerne, som alle får en bokpremie i posten.

Og hvem ble vinnerne?

Britt Celine Oldebråten

Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

Tara Reinertsen Bernhoft

Monica Marcella Kjærstad

Line Skori

Monika Barrera

Vida Strisland 

June Natalie Sørlie

Berit B. Lie

Guro Hårstad 

Malin Adriaensen

Natalia Slettnes


Tusen takk til dere alle sammen!


1 Kommentar

Ukens bokpremie!

Postet av Hele Norge leser den 4. Nov 2019

Gratulerer til ukens vinner😊 Denne gangen gikk bokpremien til Trondheim og Guro Hårstad fra leselaget En slags bokklubb. Guro liker å lese norske samtidsromaner - og helst på nynorsk. Hun jobber til daglig som norsklærer og er svært interessert i språket. Det blir derfor også tid til sakprosa om lingvistikk. - Jeg har alltid lest mye, og liker mye forskjellig, sier Guro, som opplever at leseinteressen blir styrket av at det finnes grupper på nett der hun finner andre å dele interessen med.
En slags bokklubb er også en online bokklubb med utspring i en Facebook-gruppe. Bokklubben oppdaget Hele Norge leser og flere medlemmer bestemte seg for å bli med. - Det er motiverende å ha 50 sider om dagen som mål. Da blir det til at jeg leser 50 sider, og gjerne mer, istedenfor å la det bli med 40, forteller Guro. 
Boken «Vår vesle» av Kristen Auestad Danielsen er på vei i posten😊 
Husk å registrere lesingen - neste mandag kan det være din tur til å vinne😊
www.helenorgeleser.no
#helenorgeleser #bokåret2019


0 Kommentar

Powered by: Bloc