Hele Norge leser

Hele Norge leser

-

Kom i leseform!

Postet av Hele Norge leser den 11. Sep 2019

Hvordan ligger du an i oppløpet til høstens store lesekonkurranse?

1. oktober braker det løs! Men allerede nå kan det være lurt å teste formen og finne smutthullene i hverdagen der du kan finne plass til lesing. Hva med å lese til jobben? En lydbok på mobilen eller en medbrakt bok gir en god start på morgenen. Når du får smaken for de gode lesepausene i hverdagen vil du snart ønske deg flere!

De av oss som har barn kan til tider lure på når den nyeste boken til favorittforfatteren endelig skal bli lest. Du vet - den du kjøpte til deg selv for de rolige stundene som aldri helt materialiserte seg. Kanskje det ikke er nødvendig å vente til neste ferie med den boka? Det gjelder å finne smutthullene. Kanskje det bare handler om å legge bort mobilen eller fjernkontrollen og velge en annen form for avslapning?

Alle konkurranser krever litt treningsinnsats - å bli en aktiv leser er også en treningssak. Men lesing har så mange fordeler! Fra hjernetrim til stressreduksjon - forskning viser at du også blir et mer empatisk menneske av å lese. Bøker gir deg innsikt i andres tenkemåter på en måte som er vanskelig å oppnå uten nettopp bøkene. 

Jakten på smutthullene er i gang! Begynn allerede nå - så er du startklar til den 1. oktober! 


1 Kommentar

Powered by: Bloc