Lesing på en lørdag

Postet av Readygoread den 5. Okt 2019

Hei! God lørdag :)  

Leseeksemplar tilsendt fra forfatteren

Jeg er totalt klar over at ikke alle er som meg, men jeg syns kanskje lørdag kveld er en av de vanskeligste kveldene i uka å få lest litt på. Det kan føles som om TV frister så mye mer akkurat denne kvelden, eller det er den kvelden i uken man ofte planlegger ting og er ute på farten. 

Uansett så kjente jeg allerede på konkurransens dag 2 at det krevde litt planlegging og standhaftighet for å klokke inn dagens 50 sider. Heldigvis tenkte jeg på dette allerede i går, og visste at jeg måtte gjøre noen forberedelser for å gjøre det selv lett for meg i dag. 

Før jeg la meg for å sove i går, hentet jeg ned boken jeg for tiden leser på og la den lett tilgjengelig på nattbordet. Da jeg våknet gjorde jeg som jeg alltid gjør - jeg scrollet litt på mobilen selvfølgelig - før jeg strakk ut armen, fikk tak i boken min og leste noen sider før jeg i det hele tatt hadde stått opp. 

Det ble en fin, rolig start på dagen, OG dagens poeng ble samlet inn før frokosten var servert (typen lagde amerikanske pannekaker. Det er kjærlighet det). 

Jeg sier ikke at det du MÅ gjøre er å lese i senga før du står opp (for det er klart at ikke alle har mulighet til det), men det jeg sier er at vi noen ganger må tenke en dag frem i tid og planlegge leseøkten bittelitt. Kanskje er det lettere for deg å gjennomføre leseøkten på en hektisk dag når du vet akkurat når og hvor du skal gjøre det, OG du slipper å sitte der - supertrøtt - på kvelden og tenke "pokker, jeg måtte jo lese de 10 sidene i dag.....". 


Hva med deg? Når er det mest utfordrende for deg å få lest? 


7 Kommentarer

På fredag begynner vi!

Postet av Readygoread den 1. Okt 2019

Hei alle sammen! 

Kalenderen viser oktober, og vi nærmer oss virkelig startskuddet på KONKURRANSEN helenorgeleser. Begynner du å føle deg klar for litt lesing hver dag, resten av året? 

Det er i hvert fall jeg, og mitt mål er faktisk(!) å prøve å holde meg til 50 sider / 50 minutter med bok hver eneste dag resten av året. Noen dager kommer det selvfølgelg ikke til å gå, men det er målet mitt. Tenk, det er 4400 sider det - og det er noen bøker. 

Fredag 4. oktober begynner vi! Jeg teller ned dagene, og har allerede begynt planleggingen av de første bøkene som skal leses i konkurransen. Akkurat nå ser det ut som om det blir Udyr av Kristine Tofte og "Det var ikke voldtekt" av Heidi Helene Sveen. 

Hva planlegger du å lese i begynnelsen av konkurransen?14 Kommentarer

Hvordan få poeng?

Postet av Readygoread den 22. Sep 2019

Hvordan fordeles poengene i konkurransen til "Hele Norge Leser", og hva er viktig for deg å tenke på? 

Poengregler

Det lønner seg å lese litt hver dag - og huske å registrere sidene du har lest på "Min side". Når du registrerer sidetallet du har kommet til vil poengene akkumuleres. Hvis du venter med å registrere boka til den er lest ut, vil du oppnå maksimal poengsum for én dag. Hvis du registrerer sidetall etter hver gang du leser i boka vil du kunne oppnå flere poeng.

Poengene fordeles på denne måten for bøker og e-bøker:

1 poeng for 10 sider

2 poeng for 20 sider

3 poeng for 50 sider eller mer per dag

For lydbøker regnes poengene slik:

1 poeng for 10 minutter 

2 poeng for 20 minutter

3 poeng for 50 minutter eller mer per dag

Det maksimale antall poeng som kan oppnås per dag er 3.  Det skal lønne seg å lese litt - og registrere lesing hver dag! 


Som nevnt ovenfor er det altså viktig å tenke på at det er litt lesing hver dag som gir de beste resultatene i konkurransen. Men ikke bare det, man må også huske å reigstere det man har lest hver eneste dag - for det er ikke noen mulighet til å føre opp det du leste i går. Antall sider lest eller antall minutter hørt vil bli registert på den dagen du faktisk gjør registeringen her på nett. 

EDIT:  Jeg oppdaget nettopp at man KAN tilbakedatere lesing. Man må bare endre dato på registeringen.... Puh, det var enda godt. Så slipper jeg å logge på mobilen hver kveld ETTER at man er ferdig med kveldens leseøkt. #skullegjortlittbedreresearch

Så for å få maksimal poengsum må du altså registere at du har lest mer enn 50 sider eller hørt på mer enn 50 minutter, hver dag. 

Konkurransen settes i gang 4. oktober og vil pågå helt til 31. desember. Alt du registererer nå før 4.10 vil bare gi deg poeng på profilen din, men vil ikke telle med i konkurransen. En god vane kan man vel aldri begynne med for tidlig? 


Hva er ditt mål med #helenorgeleser? 1 Kommentar

Introduksjonsposten!

Postet av Readygoread den 21. Sep 2019

Hallo! 

Mitt navn er altså Malin, og jeg driver instagrammen Readygoread. Jeg er 27 år gammel og bor i Tromsø, hvor jeg jobber som kunde- og markedsrådgiver. Jeg er opprinnelig fra østlandet, men trives godt i nord og kommer til å holde meg her en god stund til. 

Jeg elsker litteratur, og har jobbet nesten 10 år i bokhandel. De 4 siste årene har jeg vært butikksjef i Norli, men byttet i sommer jobb og for første gang i mitt voksne liv er boka nå kun hobby. 

Jeg leser mye, fort og variert. Jeg brenner for den norske ungdomsboka, og elsker litteratur som tar opp den vonde, vanskelige og viktige tematikken. 

Det var kort om meg! Legg gjerne igjen en liten presentasjon av deg selv i kommentarfeltet, slik at vi kan bli godt kjent <3 


8 Kommentarer

Velkommen!

Postet av Readygoread den 21. Sep 2019

Hei! Og velkommen! 


Uansett om du er følger av Readygoread på Instagram, eller ikke, så er du velkommen inn i denne gruppa. Dette er en gruppe for bokelskere og for de som ønsker å bli bokelskere. Målet er at vi skal samles for å motivere hverandre til å prioritere tid til boka i en hektisk hverdag, og at vi skal være fornøyd - uansett om det er 1, 20 eller 100 sider som leses hver dag.