En frisk Meetoo-krim fra Rivertonpresidenten

Postet av Geir Tangen den 23. Sep 2019

Den sjette kriminalromanen om journalisten Kajsa Coren er den første boka jeg har lest av Trude Teige, men det kommer ikke til å bli den siste. «Aldri tilgi» er en aktuell roman med en metoo-tematikk som bare har ventet på å bli fortalt.


Boka overrasker ikke, og det er ikke en kompleks krim med mange twister og uventede vendinger. Den er enkel, og er fortalt med en lett og ledig penn uten forsøk på å være dypsindig elitistisk litteratur. På mange måter vil jeg hevde at akkurat det er bokas store styrke. Den gir seg ikke ut for å være noe annet enn en spennende krimroman, og forfatteren evner å fortelle historien på en lettfattelig, god og engasjerende måte. «Less is more» er et mantra hos krimredaktører, og det er ikke uten grunn. Trude Teige er en mester i å holde på leseren, holde på spenningen, og samtidig ha en engasjerende fortellerstemme som holder leseren klistret til boksidene. Litt kritikk til redaktører i Aschehoug som ikke har klart å rydde opp i et par logiske brist.


Det er vågalt av et så kjent ansikt som Trude Teige å knytte en fiktiv historie såpass tett opp mot virkeligheten. Vi kjenner igjen det virkelige politiske bildet, og hun gir ikke ved dørene i sin omtale av en del svært kjente norske metoo-saker de siste årene. Vi lesere vil ikke være i tvil om hvilke saker og mennesker hun viser til selv om ingen navn nevnes, og boken er ikke bare et oppgjør med seksuell trakassering og overgrep i norsk media og politikk, det er også en ramsalt kritikk av hvordan medier og det politiske miljøet har behandlet disse sakene. Hun har flere steder brukt reelle metoo-saker og pakket dem inn i bokas fiktive karakterer. Veldig transparent, men likevel innenfor det som er greit å gjøre etter min mening.

Vurdering: 4/5

PS! Onsdag 30.oktober bokbader jeg Rivertonpresident Trude Teige under åpningen av SILK internasjonale litteraturfestival.


2 Kommentarer

Kommentarer

  • Hele Norge leser

    Vi legger ut info om Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival i kalenderen på Hele Norge leser :)

    09 oktober 2019
  • Geir Tangen

    Så flott! Mange gode navn og spennende seanser. Vi gleder oss. :)

    11 oktober 2019
— Guest
Captcha
Powered by: Bloc