Premier og konkurranseregler

Postet av ReadingIsLit den 26. Sep 2019

Hei alle leseløver! 

Jeg er en ganske lat person. Hvis jeg kan få infoen fra andre i stedet for å lete etter den selv så gjør jeg det. Kanskje en dårlig egenskap? Men en av de tingene jeg liker best (ved siden av å lese) er å hjelpe andre. Så hvis noen av dere er slik som meg og hater å lete etter info selv så er denne posten perfekt for deg. Jeg vil nemlig her oppsummere konkurransereglene og hva premiene er.

Konkurranseregler

Lesekonkurransen Hele Norge leser pågår i perioden 4. oktober til og med 31. desember 2019.

Poengregler

Det lønner seg å lese litt hver dag - og huske å registrere sidene du har lest på "Min side". Når du registrerer sidetallet du har kommet til vil poengene akkumuleres. Hvis du venter med å registrere boka til den er lest ut, vil du oppnå maksimal poengsum for én dag. Hvis du registrerer sidetall etter hver gang du leser i boka vil du kunne oppnå flere poeng. 

Poengene fordeles på denne måten for bøker og e-bøker:

1 poeng for 10 sider

2 poeng for 20 sider

3 poeng for 50 sider eller mer per dag

For lydbøker regnes poengene slik:

1 poeng for 10 minutter 

2 poeng for 20 minutter

3 poeng for 50 minutter eller mer per dag

Det maksimale antall poeng som kan oppnås per dag er 3.  Det skal lønne seg å lese litt - og registrere lesing hver dag! 

Tilbakedatere registrering

Glemte du å registrere lesing i går? Ingen fare! Ved å endre dato når du registrerer lesing får du dine leste sider - og dine poeng - registrert på riktig dato.

Regler for lag

Lagene som deltar i konkurransen kan ha maksimalt 10 deltakere. Den som oppretter laget er administrator og kan invitere medlemmer til laget. Lagets poengsnitt kalkuleres ut fra antall medlemmer på laget. 

Det er i tillegg mulig å være med i grupper utenom konkurransen. Her er det ingen begrensninger på antall deltakere. Alle kan opprette grupper og bestemme om gruppen er åpen for alle eller om deltakere inviteres.

Etterregistrering

Etterregistrering er antall dager fra en kampanje er avsluttet og det fortsatt er mulig å registrere poenggivende lesing. I denne kampanjen er det mulig å registrere lesing 3 dager etter kampanjeslutt.

Så husk alle sammen: les litt hver dag og registrer det på "min side"!


Premier

I konkurransen vil bøker og forfatterbesøk utgjøre premier. 

Individuelle premier:
Hver mandag gjennom konkurranseperioden trekkes det vinnere blant alle som har registrert lesing sist uke. Dette er individuelle premier, og de heldige vinnerne vil få en bok tilsendt i posten. Vinnerne vil bli kontaktet via e-post.

Hovedpremier for lag:
Førstepremien er et forfatterbesøk. Hvilken forfatter vinnerne kan se frem til et besøk av vil det komme mer informasjon om.

Andre og tredjepremien er bokpakker.

Wow! Hvor kule premier er ikke dette? Jeg krysser fingrene for bokpakke eller en bok i posten, hehe (selv om jeg ikke har plass til fler..).


Men jeg vil også gjerne minne dere på at selv om dette er en konkurranse handler dette om å skape leseglede i hverdagen og å utfordre seg selv! I morgen er det en uke til vi starter! Er du klar?  


5 Kommentarer

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.