Intro

Postet av Sci-fi og Fantasy den 4. Okt 2019

Da var vi i gang! Jeg lagde denne gruppen for å passe på at to sjangere som ofte blir litt tilsidesatt i Norge fikk litt mer fokus. Jeg skal prøve å "drive" gruppen så godt jeg kan, men er ikke så god på slikt. Så det er bare å bidra med tips og innspill om bøker. Jeg skal begynne med å anbefale to gode sci-fi bøker som lett kan skaffes på norsk! 


Haikerens guide til galaksen er kanskje tidenes morsomste bok. Den starter enkelt og greit med at huset til Arthur Dent skal rives for å gjøre plass til en ekspressvei. Noe som kjapt blir stoppet av romvesener som dukker opp. De gir beskjed til hele jorda om at jorda skal rives for å bygge en intergalaktisk ekspressvei. Heldigvis for Arthur viser det seg at vennen hans Ford Prefect er romvesen selv, og de haiker vekk akkurat i tide. Når boka du leser starter sånn så veit du at du har noe bra foran deg!


Lysår er en spesiell, melankolsk liten sci-fi roman. Når jorda er på vei til å bli ubeboelig blir 24 personer sendt ut på et romskip. De er på vei til nærmeste beboelige planet og skal sove i kryosøvn mesteparten av veien, da det tar 543 år å nå planeten. En person må til enhver tid være våken for å gjøre "husarbeid". Vi følger derfor Norge som gjør jobben sin i ensomhet.


2 Kommentarer

Kommentarer

  • Malin Adriaensen (Readygoread)

    Helt enig! Lysår bør definitivt sjekkes ut av flere!

    04 oktober 2019
  • Sindre

    Vill anbefale å skjekke ut Huset mellom natt og dag og resten av sci-fi serien til Ørjan Nordhus Karlsson

    05 desember 2019

Logg inn for å skrive en kommentar.