Lesing på en lørdag

Postet av Readygoread den 5. Okt 2019

Hei! God lørdag :)  

Leseeksemplar tilsendt fra forfatteren

Jeg er totalt klar over at ikke alle er som meg, men jeg syns kanskje lørdag kveld er en av de vanskeligste kveldene i uka å få lest litt på. Det kan føles som om TV frister så mye mer akkurat denne kvelden, eller det er den kvelden i uken man ofte planlegger ting og er ute på farten. 

Uansett så kjente jeg allerede på konkurransens dag 2 at det krevde litt planlegging og standhaftighet for å klokke inn dagens 50 sider. Heldigvis tenkte jeg på dette allerede i går, og visste at jeg måtte gjøre noen forberedelser for å gjøre det selv lett for meg i dag. 

Før jeg la meg for å sove i går, hentet jeg ned boken jeg for tiden leser på og la den lett tilgjengelig på nattbordet. Da jeg våknet gjorde jeg som jeg alltid gjør - jeg scrollet litt på mobilen selvfølgelig - før jeg strakk ut armen, fikk tak i boken min og leste noen sider før jeg i det hele tatt hadde stått opp. 

Det ble en fin, rolig start på dagen, OG dagens poeng ble samlet inn før frokosten var servert (typen lagde amerikanske pannekaker. Det er kjærlighet det). 

Jeg sier ikke at det du MÅ gjøre er å lese i senga før du står opp (for det er klart at ikke alle har mulighet til det), men det jeg sier er at vi noen ganger må tenke en dag frem i tid og planlegge leseøkten bittelitt. Kanskje er det lettere for deg å gjennomføre leseøkten på en hektisk dag når du vet akkurat når og hvor du skal gjøre det, OG du slipper å sitte der - supertrøtt - på kvelden og tenke "pokker, jeg måtte jo lese de 10 sidene i dag.....". 


Hva med deg? Når er det mest utfordrende for deg å få lest? 


7 Kommentarer

Kommentarer

 • Marie Hagen

  Helgene er mest utfordrende, leser på bussen til og fra jobb, så når det er helg sååå må jeg gjøre en større innsats. Leser alltid om kvelden, men det er ikke alltid det blir såå mye som på ukedagene :)

  05 oktober 2019
 • Toyni Iversen

  Akkurat fått barn, så her må det leses mellom slaga ;) men det går da :)

  05 oktober 2019
 • Elisabeth Sødal

  Lørdag er min beste lesedag. Senest i dag fikk jeg lest 90 sider 😄 Blir faktisk litt sur hvis jeg skal noe før 12 en lørdag 😂

  05 oktober 2019
 • Bokliker

  For min del er det faktisk lettest å få lest mye i helgene. Da jeg har to barn som skal følges opp med skolearbeid og fritidsaktiviteter i ukedagene😊

  05 oktober 2019
 • Alfhild Homeland Samuelsen

  Lørdagen og søndagene er de dagene da det blir lest minst. Da har ungene fri og krever mer av meg . I uke dagene er de på skole og bhg og jeg har mer ledig tid 😊

  05 oktober 2019
 • June Natalie Sørlie

  Helgene absolutt, da skjer det så mye! Og mandager er proppfulle for meg, heldigvis må jeg på uni på mandager så da hører jeg 30 min med lydbok hver vei. Men jeg vet når jeg leser mest og det er når jeg ikke bør lese; altså når jeg heller burde skrive skoleoppgaver... hehehe

  06 oktober 2019
 • Kjersti Gjuvsland

  Leser mest bøker i helgene. Ukedagene er stort sett travle med jobb, unger og husarbeid. Men jeg prioriterer å høre på lydbok i bilen til fra jobb , samt når jeg går tur med hunden .

  07 oktober 2019

Logg inn for å skrive en kommentar.