Fortvilet lesehest

Postet av Mari den 9. Okt 2019

Ung jente søker lesestoff!


Etter årets innsats i Sommerles og utover høsten har det nå blitt en utfordring å finne finne nye bøker til husets yngste lesehest. Den siste boken hun leste på egenhånd var den nyeste boken i serien Edward Rubikons mysterier av Aleksander Kirkwood Brown. I kveld var det et fortvilet barn som ønsket seg mer lesestoff! MEN, mammaen hadde gått tom for forslag. KRISE!


Favorittene akkurat nå, det går mye i serier.
Kikkis krim av Joris Chamblain, Håndbok for superhelter av Elias Våhlund og Edward Rubikons mysterier av Aleksander Kirkwood Brown.
Har du tips til gode bøker for barn på 8-9 år? Legg igjen en kommentar da vel.
Vi er først og fremst på jakt etter tips om bøker hun kan lese på egenhånd. Bøkene kan gjerne være spennende, morsomme og litt rørende eller triste. Forslagene behøver ikke å være en del av en serie, det kan like gjerne være frittstående titler.  


23 Kommentarer

Kommentarer

 • Line Skori

  Dere har helt sikkert allerede lest de :) Tegneseriene om Zita? Har vel kommet 3 bøker nå.. Den nye tegneserien, Spilledåsen? Har dere lest Jenta som ville redde alle bøkene, som Lisa Aisato har illustrert.. Ingenlund av Jessica Townsend.. Og hva med Nordlys tegneserien? :)

  10 oktober 2019
 • Line Skori

  Også kom jeg forbi en ny bok den andre dagen, med super søtt rosa cover.. Ikke lest den sjølv, men hørtes bra ut.. Annenhver uke av Heidi Linde

  10 oktober 2019
 • Line Skori

  Kommer med litt fler jeg.. Kanskje hun er stor nok til at dere kan lese Høsten Jan Henrik Nielsen sammen.. Den var jo super god.. Må jo passe bra i høststemningen nå :P Og den blir litt tjukk da. Men Det gyldne kompass av Phillip Pullman. Er jo sykt bra. Finnes og på tegneserie format. Kjempe bra, men kun på engelsk.. Bøkene var i hvertfall en av mine favoritter før, skjer jo kjempe masse i de :D Og blir ikke ferdig med det første da :P

  10 oktober 2019
 • Monika steinholm

  Åtteåringen her i huset har fått dilla på bøkene til raina telgemeier. Både barnevaktklubben og smil og søstre :-)

  10 oktober 2019
 • Marianne Rossnes

  Her i huset har 8 åringen nå dilla på Clara mysteriene og frøken detektiv 😊

  10 oktober 2019
 • Guest

  Den ville roboten. Min sønn elsket den. https://www.ark.no/boker/Peter-Brown-Den-ville-roboten-9788205517394?as_templateId=4602767&gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwrfvsBRD7ARIsAKuDvMPtf5g_VFVCyPTOwlm_nSp9N6M_wmNR6jOtUd9oD6Sjp9XRhnw94aIaAhsHEALw_wcB

  10 oktober 2019
 • Kristina Bergundhaugen

  Hei. Da min datter var 8-9 år så var det Harry Potter for alle penga. Ellers så kan jeg anbefale kaptein Supertruse, og gutta i trehuset med diverse etasjer. Amuletten serien er også fin for barn i den alderen. Lykke til med lesinga.

  10 oktober 2019
 • Guest

  Hei - kanskje lesehesten vil like BLålysserien som jeg har skrevet? En mysterie - og detektivserie for alder 9-14...men kan leses av yngre lesehester og eldre. Titler kommet ut: Pyramidemysteriet, Mysteriet med det forbudte bildet og Mysteriet med Yusuf. <3

  10 oktober 2019
 • Stine Friis Hals

  Kanskje Oppdagerklubben av Bobbie Peers?

  10 oktober 2019
 • Anne Grete Holje

  Gulltopp er ein fin serie frå gamle dagar. Biblioteket kan sikkert leite den fram, eventuelt bruktbokbutikk. Thorbjørn Egner har mange fine mindre kjente som Da Per var ku, musikantene kommer til byen. Astrid Lindgren har også fine mindre kjente bøker som Mirabell, Per Pusling i tillegg til dei kjente Mio min Mio, Brødrene Løvehjerte, Vi på saltkråkan og Marikken. :) Anne Cath Vestly sine bøker er også kjempefine, f.eks Ole Aleksander og Aurora og Sokrates, i tillegg til mange mindre kjente som Kaos, Guro og Ellen Andrea. :) Uansett er biblioteket ein fin hjelp til å både foreslå og få tak i mange gode bøker.

  10 oktober 2019
 • Anne Grete Holje

  Vil også anbefale alle bøkene til Maria Parr. Ho er ein fantastisk forfattar. Bøkene heiter Vaffelhjarte, Keeperen og havet og Tonje Glimmerdal.

  10 oktober 2019
 • Kirsti

  For å holde oss i detektiv- og mysteriesjangeren du har tatt bilde av: Detektivbyrå nr 2 (har dere sikkert lest for lengst?) LassaMaja (svenskenes versjon) Nelly Rapp Krimteam Siri og Max Politihunden Jazz Purriot Clue (for litt eldre?) Harry Potter Fem Hardy-guttene Frk Detektiv Clara-mysteriene Julie og Jonas Verdens farligste gjeng Amuletten Nå kommer jeg ikke på flere i farta 🤔😴😅

  10 oktober 2019
 • Anne-Marit Moe

  Puorrit bøkene er kjempe morosomme, vi har hørt de som lydbok, vi hører masse lydbøker i Storytel. Frøken detektiv. Ronja bøkene i tegneserie versjon. Du har veldig gode tips ovenfor, vi har lest de fleste. Karlson på taket som lydbok med Aksel Hennie.

  10 oktober 2019
 • Mari

  Tusen takk for alle gode forslag :) Det var over all forventning. Flere av forslagene er allerede lest, mens andre er helt nye bekjentskaper for oss :D . Anne Grete, syns du Gulltopp-bøkene har holdt seg? Jeg forsøkte meg på enten en av de bøkene eller Bobsey-barna igjen, husker ikke helt hvilken jeg plukket opp, for en del år tilbake, for meg selv, men minnes at jeg syns den hadde tålt tidens tann dårlig. Maria Parr ER en fantastisk forfatter! Line: Høsten er jo så bra! 14-åringen har akkurat lest den, og jeg leste den selv da den kom ut. Jeg tenker at hun kanskje er litt liten for den enda :) Kan kanskje bli litt vel dyster for ei på 8? Zita har vi lest :D Monica: Du har vel kanskje en serie selv også du, som kan passe for målgruppen?

  10 oktober 2019
 • Mari

  Anne-Marit: Den aller første Puriot boka har jeg liggende, leste den med broren, men den falt ikke helt i smak. Skal forsøke med henne også. De er jo forskjellige, så kan hende den fenger mer for henne. Ronja i tegneserie-versjon har vi lest første bok av, så der har vi igjen tre faktisk :D Kanskje jeg bør skrive et oppfølgende innlegg hvor jeg samler alle tipsene dere har gitt meg, til glede for enda flere?

  11 oktober 2019
 • Anne Grete Holje

  Smak og behag kjem sjølsagt inn her og eg trur det er viktig når det gjeld dei gamle bøkene. Viktig å gi ungar i dag moglegheit til å oppleve dei, så kan dei gjere opp seg si eiga meining. Mi dotter på 13 elsker både Gulltopp, Bobseybarna, Frøken detektiv/Nancy Drew, Pollyanna og har planer om å lese Hardyguttene, Lykkebarna, Stompa og Fem. Både Fem og Frøken detektiv har jo også kome i nye opplag/versjonar. Ho er også veldig glad i dei litt "nyare", som Anne Cath Vestly, Barnevaktklubben, Sweet Valley High m.m.

  11 oktober 2019
 • Heidi Kristin Aurland

  Et forslag er å gå på biblioteket og spørre de som er der. Er du heldig er det en barnebokbibliotekar der som kan hjelpe til ☺️

  11 oktober 2019
 • Heidi Kristin Aurland

  Har du forresten vurdert å la henne prøve seg på engelske bøker? Fin måte å lære engelsk på. Om hun fortsatt er glad i å lese når hun blir eldre og de seriene hun vil lese ikke kommer fort nok på norsk er det greit å lese de på engelsk i stedet ☺️

  11 oktober 2019
 • Guest

  Har dere lest bøkene til Robin Walliams (ikke skrevet feil)? Litt i samme sjanger som Roald Dahl. Her i huset falt bøkene i smak hos både liten og stor.

  12 oktober 2019
 • Monika steinholm

  Ja, Ankh-serien kan fint leses av, men kanskje helst for, åtteåringen. Min åtte åring har kommet til nummer tre. Hun leser litt og og leser litt. Det er nemlig ganske mye tekst. En annen bok som er utrolig fin er HYSJ. Jeg har lest den før, men plukket den opp på biblioteket for å lese den på nytt, men åtteåringen stjal den fra meg og leste den ut på et svup. Hun likte den veldig godt!

  12 oktober 2019
 • Guest

  Wells og Wong mysteriene, tror det bare har kommet 3 bøker til nå, men de er kjempefine! Ellers finnes Isadora Måneblomstbøkene, Astrid Lindgren sine bøker og Roald Dahl. Harry Potter er magisk, men ganske mye tekst, så det kan være greit å lese den litt sammen sånn at 8åringen får hull på den og lyst til å lese mer 😉

  12 oktober 2019
 • Guest

  Harry Potter, Willy Wenton-bøkene og Halvgudene-bøkene har vært store hits hos våre 8-åringer denne sommeren. Nå har de begynt på Kattekrigerne, vet ikke om det kommer til å fenge, men hvis det gjør er det jo en hel haug av bøker i den serien!

  15 oktober 2019
 • Karianne Krogstad

  Jeg har lest flere barnebøker de siste årene. Anbefaler på det varmeste bøkene Gangster-bestemor og Bestefar på rømmen av David Walliams. Der har du humor, sjarm, viktige budskap, spenning, vittig dialog, relasjoner med mer til. Den første boken fikk meg til å gråte. Ble så rørt på slutten. NB: Svært få bøker får meg til å gråte.

  17 oktober 2019
— Guest
Captcha