Et par dager uten lesing. Må finne tilbake til rytmen.

Postet av Karianne Krogstad den 17. Okt 2019

Jeg er ikke spesielt strukturert av meg. På den ene siden trenger jeg struktur for å fungere optimalt, men på en annen side synes jeg hverdagslige gjøremål ikke gir noen mening. Interessen er ikke tilstede. Det er liksom bortkastet å rydde og så videre når det uansett blir rotete igjen på null komma niks. Struktur kan være en sikkerhetsventil, men også en tvangstrøye. Spørs hvordan en implementerer det hele i hverdagen, si. Kommer an på hvilke erfaringer en har gjort seg opp gjennom livet. 

Jeg ligger etter skjema hva gjelder lesingen. I 2018 klarte jeg å lese 94 bøker totalt sett. Så langt i år har jeg lest rundt 40 ulike eksemplarer. Jeg har som mål å lese minst 52 bøker i løpet av 2019, da det også var det opprinnelige målet for 2018. I 2018 slo jeg målet med glans. Mye fordi jeg brukte store deler av hverdagen til å lese bøker. I år derimot har jeg brukt for mye tid på pc'en, forskjellige tv-serier med mer til. Ikke bra. Jeg er ikke typen som leser svært raskt. Jeg leser som regel i sakte eller middels tempo, og det fordi at jeg lettere skal huske essensen av hva boka handler om, huske sentrale deler som jeg liker ekstra godt, og ikke minst for å kunne vurdere boka ut fra egen leseropplevelse. På den måten har jeg en sjanse til å skrive gode anmeldelser. Jeg pleier å vurdere bøker etter disse parametrene: språk, karakterutvikling, handling, tematikk, budskap, tilgjengelighet/målgruppe, faktagrunnlag og kildehenvisning (les: gjelder faglitteratur).


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.