Lesmaraton - fredagens vinnere!

Postet av Hele Norge leser den 16. Nov 2019

Gratulerer til fredagens vinnere i Hele Norge lesers lesemaraton!

Vi har snakket med noen av dem som ble trukket ut og som får bokpremier i posten. 

Inger Beate Bjølgerud fra Ekrehagen skole (venstre øverst) har satset på lydbok på dag to av lesemaratonet. – Det er hardt det her! Ler hun, etter å ha lest hele 1144 sider i løpet av det første døgnet av lesemaratonet. Men legger raskt til: – Man har jo konkurranseinstinkt! Inger Beate har sendt ut e-post til alle på skolen hun jobber på for å oppfordre folk til å lese og bli med på Hele Norge leser.

– Skolen er med på Norli junior, og når barna er med, må vi voksne gå foran med et godt eksempel! 

Leseinteressen er vid, og Inger Beate forteller at hun leser nesten alt. Allikevel holder hun en liten knapp på krim og historiske romaner. Da passer det jo fint å vinne en krimroman!

– Jeg er veldig glad i bøker og er så heldig å jobbe som skolebibliotekar. Her er tilgangen på bøker god, og jeg prøver å lese det meste vi kjøper inn. Det er en liten skole, så jeg kjenner alle ungene, og velger ofte bøker til biblioteket som jeg ser vil passe for det enkelte barnet. 

Helene Martgrethe Tveten fra Danielsen videregående skole (venstre nederst) forteller at lesing betyr veldig mye for henne. – Jeg har lest mye helt fra jeg var 11-12 år. De hjemme mener at jeg leser altfor mye! Det blir gjerne opp til flere bøker om dagen. Nå leser jeg mest fantasy, romantikk og historiske bøker. Skolen min er med i Hele Norge leser og det synes jeg er kjekt.

Vilde Mei Arnestad fra Kvardagsbiblioteket (høyre nederst) forteller: – Lesing har vært og er noe som faller meg helt naturlig. Jeg har vokst opp med to foreldre som leser mye, og med ukentlige turer til lokalbiblioteket, så det har alltid vært bøker tilstede i huset. Lesing har alltid vært noe positivt i vår familie, og har gitt meg en enorm leseglede. 

Jeg leser ganske bredt, på tvers av sjangre og format, men jeg har en forkjærlighet for fantasy og science fiction-sjangerne. 

Som en storleser synes jeg at Hele Norge leser var spennende, og ikke så ulikt Goodreads - som jeg bruker så og si daglig. Det var spesielt artig å kunne lage et vennelag med venner fra studiet og Kvardagsbiblioteket, og andre som ville bli med på laget vårt!

Stine Valen (til høyre øverst, her sammen med sønn og to tantebarn) avslutter med: – Tusen takk for lesegleden dere gir via konkurransene!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.