Lørdagens vinnere - lesemaraton!

Postet av Hele Norge leser den 17. Nov 2019

Lørdagens vinnere i Hele Norge lesers lesemaraton – gratulerer! 

Vi har kontaktet alle vinnerne, som vil få bokpremier i posten. Den heldige vinneren av abonnement fra Storytel ble Kirsti Vettran Nederhoel fra St. Olavs hospital (bilde venstre), som gjerne forteller om sine favoritter på bokfronten. – Jeg leser mest krim, feelgood og young adult, men denne konkurransen har fått meg til å utvide registeret med sjangre som jeg ikke har lest så mye av fra før, for eksempel grafiske romaner.

Bokvinnerne kommer blant annet fra lag under bedriftene Industri Energi og  Askimbyen skole. Stine C. Nerland fra Skjevik barne- og ungdomsskole i Molde er en av dem. - Jeg ble med i Hele Norge leser "fordi jeg fortjener det", et påskudd for å unne meg litt egenlesetid, for å få inspirasjon av andre, og for å bli inspirert til å inspirere videre i det daglige, forteller hun. - I tillegg til den obligatoriske barne- og ungdomslitteraturen i skolebiblioteket, som ofte er fantastisk lesverdig også for voksne, har jeg en forkjærlighet for fantasy og sci-fi. 

Mona Lindquist Haakonsen (bilde høyre) fra Moss kommune er en annen av vinnerne, og forteller:

– Jeg leser mye, også når det ikke er lesekampanjer og lesemaraton. Jeg jobber som norsklærer på en ungdomsskole og er opptatt av hvor viktig litteraturen er for oss mennesker, og ikke minst for barn og unge. Jobben min er også en av grunnene til at jeg selv leser så mye som jeg gjør. Jeg synes nemlig det er viktig at jeg som litteraturformidler holder meg oppdatert på bokfronten. De siste årene har jeg hørt mye på lydbøker. Det brukte jeg en del tid på å vende meg til, men nå er lydbøker hovedgrunnen til at jeg får lest mye. Jeg går mye i løpet av en dag, og alltid med lydbok på ørene. Jeg bruker også bibliotekets app Bookbites, og har dermed alltid e-bøker tilgjengelig på mobilen dersom jeg sitter på buss eller tog, eller venter på noen for eksempel. Det hender dog at jeg må kjøpe bøker jeg allerede har lest på papir, rett og slett fordi jeg liker dem så godt at jeg fysisk må kunne ta på dem og samle på dem til senere. 

Mona forteller at hun egentlig er ganske altetende når det gjelder bøker, spesielt etter at hun begynte å lytte til lydbøker. – Jeg leser gamle klassikere, ferske romaner, en del sakprosa og barne- og ungdomsbøker for å nevne noe. Jeg er nok minst glad i krim, men om jeg finner en skikkelig psykologisk thriller, sluker jeg det også. 

– Jeg ble med på Hele Norge leser for å få inspirasjon og tips om bøker, og fordi det er et treffsted for oss som er interessert i lesing og litteratur.

Lene Lund fra vennelaget Kvothes Lærlinger forteller at hun faktisk begynte å lese i år.

– Da fant jeg lesegleden igjen når samboeren min og jeg leste Vindens navn sammen. Etter det har jeg elsket å lese fantasy. Jeg liker også å lese skrekk etter oktober fikk jeg veldig dilla på det. Lesing er en tid hvor jeg kan besøke andre steder og verdener, drømme meg inn i noen utrolig fine fortellinger, sier Lene. – Det var samboeren som tipset meg om Hele Norge leser, og siden jeg elsker å bruke Goodreads, fant jeg ut at det sikkert ikke var dumt å være med på en norsk aktivitet også.

Gratulerer – og god lesing til alle sammen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.