En ny vår for Anka Borch

Postet av Per Lund den 15. Des 2019

I går aftes spurte min yngste datter om jeg ikke kunne lese fra den Juleboken da hun skulle legge seg.     Mener du "Berre ikkje brøyteplogen kjem..."?! spurte jeg med håp i stemmen. Men det var ikke nyklassikeren til Arnfinn Kolerud hun mente. Nei, sa hun, Jul med din glede!   Og da demret det for meg. Det var "O, jul med din glede" av Anka Borch hun ville høre. Og da jeg bladde om og begynte å lese fra første kapittelet "Julebakst", da kom jeg på hvor høyt jeg verdsetter bøkene til Anka Borch. Jeg har ikke lest mange av dem, men til gjengjeld har jeg lest dem flere ganger: 

"Amor i beksøm" er en klassisk påskefjellshistorie. Jeg tror det var den første jeg leste av Borch.

"Jeg velger meg April" er en mer Jule- / helårsbok, som jeg tror var den andre jeg leste av henne. Felles for disse to bøkene, er at de har sånne nydelige bokomslag. 

Og så kommer vi til den tredje, som jeg nok en gang begynte på i går. Her er bokomtalen som jeg selv :-) har skrevet:      O, jul med din glede:

Vi kastes inn i et velkjent Juletablå hvor det bakes, pyntes og ordnes før jul. Hos denne familien vi følger, venter de besøk fra familie og venner fra byen. Barna i huset er selvfølgelig misfornøyd med at de må gi fra seg rommene sine i jula og må ligge på divanen og sånt i stuen. Det er jo et velkjent tema. Dere husker vel scenen fra Hjelp det er juleferie hvor datteren i huset klager over at hun må dele seng med broren. Vi må alle ofre litt i julen, sier moren, jeg må jo dele seng med faren din! Men, nå sporer jeg jo helt av. Videre i boken blir vi også kjent med en annen familie som ikke har fått noe skikk på julefeiringen. Faren er professor og veldig distre, og sønnen går for lut og kaldt vann. Heldigvis får dem feire julen sammen med den førstnevnte familien. Nå skal jeg ikke si så veldig mye mer. For det skjer mer som holder spenningen oppe til siste side. Hvis du liker tante Pose, kommer du til å elske denne boken. Den egner seg godt som høytlesning for barna eller kjæresten. Den egner seg godt til å lese helt alene også. Dessuten er det så nydelig bokomslag at den egner seg godt som en Coffeetable-book! Jeg spår en ny vår for Anka Borch!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.