Siri anbefaler: Kjærlighet i koronaens tid

Postet av Tønsberg og Færder bibliotek den 19. Mar 2020

Kjærlighet kommer i mange former, og kan være både vakker og vond. Her er noen av de fineste romanene jeg vet om som handler om forelskelse, kjærlighet og forhold. Du finner dem som e-bøker i Bookbites!


Elskere av Mattis Øybø

I mer enn 10 år har Mikkel og Anna møtt hverandre i skjul på et hotellrom i Oslo, for så å reise hjem til hver sin familie. Reglene er klare; de skal aldri ta kontakt med hverandre på telefon. Ingen tekstmeldinger. Ingen oppringninger. Det er fredagene som er deres. Helt til den dagen Anna ikke er mer. Det er fredag 22. juli 2011. Mens en hel nasjon er i sorg etter terrorangrepet, sørger Mikkel over Anna. Men Mikkel kan ikke vise frem sorgen sin, den er like hemmelig som forholdet deres var. Elskere er en bok om sorgens mange fasetter, og om kjærlighetens uransakelige veier. 


Svar på brev frå Helga av Bergsveinn Birgisson

En liten kritikerrost roman som tok verden med storm. Hovedpersonen er den 90 år gammel sauebonden Bjarne som tenker tilbake på livet sitt, ikke minst på den skjønne Helga, som han aldri fikk. Han bestemmer seg en dag for å svare på brevet fra Helga som en gang for lenge siden ba ham flytte med henne inn til byen. Det har tatt ham lang tid å svare, og det er mange valg han må svare for. Det er en bok om det livet som aldri ble realisert og de valgene vi tar. Om det som kunne vært, men aldri ble. En utrolig fin bok fortalt i et vakkert, arkaisk språk. 


Og været skiftet og det ble sommer også videre av Pedro Carmona-Alvarez

En nydelig tittel på en utrolig vakker roman! Johnny er amerikaner, Kari er fra Oslo. De møtes i New York på slutten av femtitallet. De forelsker seg, gifter seg, får to jenter og lever et liv som de ønsker skal være som det er, for alltid. Men så skjer det verste som kan skje – begge jentene blir drept i en tragisk ulykke – og livet går i svart. Dette er en liten roman om de store tingene og de små tingene - om kjærlighet og savn og rotløshet, og det å vokse opp i skyggen av en tragedie.


Unnskyld av Ida Hegazi Høyer

Da jeg oppdaget denne boka føltes det som å oppleve et jordskjelv - dypt rystende og vondt, men samtidig utrolig vakkert! Allerede fra starten forstår vi at denne kjærlighetshistorien ikke ender godt. Unnskyld handler om å være ung, naiv og nyforelsket. Om å forgude den eldre kjæresten som har svar på alt. Om å lage seg en boble og bygge seg en drøm sammen. Om de første uromomentene. Om en kjæreste som pakker alt inn i fine ord, sånn at man ikke lenger klarer å være sint, sånn at alt gir mening. Om en fasade som langsomt slår sprekker, om mørket som siver inn gjennom sprekkene og tar stadig større plass til man ikke lenger kan late som.


Hålke  av Helene Uri

I løpet av 7 dager i en liten leilighet i Oslo blir vi kjent med det aldrende ekteparet Ebba og Karl. Det er vinter, det er is og hålke overalt, og paret tenker at det er best å holde seg inne. De spiller Scrabble, de spiser opp maten de finner i skap og kjøleskap. Til slutt tar også kaffen slutt. Til slutt vil Ebba ut, men Karl nekter henne. Hålke er historien om dynamikken i et usunt forhold. Kan man elske noen som gjør deg vondt? 


Dager i stillhetens historie av  Merethe Lindstrøm

Det aldrende ekteparet Simon og Astrid har inngått en stilltiende pakt om å ikke snakke om fortiden. De har hatt et godt liv sammen i det store huset et sted i Bergen. Døtrene er voksne og forlengst flyttet hjemmefra. Simon er rundt 80 år og begynner å forfalle - han sier stadig mindre, og blir etterhvert helt taus og fjern. Mens Simon lukker seg mer og mer inne i seg selv, prøver Astrid å bryte ut av stillheten. Begge har de ting de skjuler, og familiehemmelighetene kaster mørke skygger over forholdet dem imellom og til døtrene. Fortellingen om Simon og Astrid traff meg rett i hjerterota. Den er både sår og vakker på samme tid. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.