KrimQuiz

Postet av Per Lund den 26. Mar 2020

Helgen nærmer seg med stormskritt dere - og ikke bare helgen, men også påske. Men det siste er det jo litt lengre til da. Uansett, påske betyr krim. Eller faktisk så gjør det ikke det. Påske betyr Pesach som igjen betyr å gå forbi. Men men, nå snakker jeg meg helt bort på viddene, eller jeg gjør jo ikke det heller da, jeg sitter jo her i stuen, men dere skjønner hva jeg mener...

Uansett, Påske forbindes gjerne med krim (ihvertfall her på berget) og i den forbindelse tenkte jeg at jeg skulle komme med en liten KrimQuiz. Så hvorfor ikke ta en liten pause fra "Lavendelåkeren eller hva dere nå enn sitter og leser*" og svar på følgende spørsmål: 

Fra hvilken norsk kriminalroman har jeg hentet dette utdraget? :

"-Vent nå, avbrøt jeg ham. -La oss bare klare opp i en ting. 

-Ja, sa han utålmodig.

-Hva er preteritumstesten?

-Du setter perioden i preteritum, det vil si fortid, det som tidligere het imperfektum. Og hvis begge verbene bøyes i tid, skal det være "og". For eksempel blir setningen "Siri vil bli med ut å fiske" i preteritum til "Siri ville bli med ut å fiske", og ikke "Siri ville bli med ut og fisket."


Ja, om dere vet det - eller bare gjetter helt vilt, så kan dere jo sende meg en melding. Det gjør dere ved å søke på navnet mitt på helenorgeleser. Og når min side kommer opp, så er det et ikon man kan trykke på - på samme linjen som navnet mitt står.  Primært er denne konkurransen rettet mot medlemmene i Drømtorp Dreamteam for premien er en kopp med valgfri drikke på kaffeautomaten på skolens personalrom når vi er tilbake på jobb. Jeg vil da personlig trykke på den rette knappen etter at vinneren har gjort meg oppmerksom på hva vedkommende ønsker av forfriskning. Om en annen skulle være så heldig å vinne, så er det hyggelig, men da blir premien helt sikkert noe annet. Tvi tvi. Hvor lang tidsfrist trenger dere? Skal vi si fredag ved inngangen av  Palmehelgen? Lykke til alle sammen og God Påske.

*Jeg skal være dønn ærlig med dere: Det dere med Lavendelåkeren var ikke noe jeg fant på selv. Jeg hørte det NRKP1 i fjor eller forifjor sommer der programlederne i radioprogrammet Utakt reklamerte for en Podcast de hadde laget selv. Og da sa han ene omtrent noe som dette: "Så når dere er ferdig med Lavendelåkeren eller hva dere nå enn sitter og leser, så kan dere høre på vår podcast fra Urørtsendingene. Det er et skikkelig lavterskeltilbud."


1 Kommentar

Kommentarer

  • Per Lund

    Ja, dere, da har vi passert solnedgang fredag ved inngangen av Palmehelgen og for mange selve Portalen til Påskeferien - 10 dager med hygge. Jeg la kanskje listen litt høyt eller kanskje ikke premien lokket noe særlig? (he he he) men uansett, sitatet fra den Norske kriminalboken står på side 73 i "Døde menn går på ski" av Knut Nærum. Kanskje det blir en ny quiz neste år? God Påske til dere alle!

    03 april 2020

Logg inn for å skrive en kommentar.