Boktips: Påskekrim for barna

Postet av Tønsberg og Færder bibliotek den 4. Apr 2020

Hva er vel påsketiden uten litt påskekrim?Her kommer en liste med krim og grøssere du kan kose deg med i BookBites-appen en stormfull, mystisk kveld… eller en solfylt, blomstrende vårdag!

Mordet i hønsegården av Tore Aurstad

Her får du servert ekte, hardkokt krim! Hanen Hilmar er på flukt. Redningen blir et detektivoppdrag på gården til en gammel venn- for Hilmar er en gammel detektiv! En annen hane er funnet drept og det er mer enn nok mistenkte å plukke fra. Står hønene bak, eller kanskje MC-gjengen Outclaws? Og er Hilmar og hans spurve-sidekick i stand til å takle farene som venter?  Passer for barn fra 9-12 år.

Operasjon påskelilje av Jørn Lier Horst

Et verdifullt kunstverk ble stjålet… av en hane? Politiet har arrestert mannen som tok på seg et hanekostyme og tok det uvurderlige maleriet. Eller har de det? Den mistenkte insisterer nemlig på at han er uskyldig. Bildet finner de heller ikke. Men så oppdager Tiril, Oliver og hunden Åtto noe interessant som setter dem på riktig spor. Flere bøker om Detektivbyrå nr. 2 ligger også i BookBites. Passer for barn fra 6-9 år.

Hvem er bolletyven? av Lars Mæhle

Karneval betyr fest, moro, kostymer… og boller! Men hvorfor er det bare ni boller? Det skulle jo ha vært 10 stykker, én til hver! Klarer barnehagens egne detektiver, Leon og Live, å finne ut hvem som har tatt den siste bolla? Løsningen viser seg å være litt av et sjokk! Dette er morsom krim for de minste. Passer for barn fra 3-6 år.

Tapte kosedyr detektivbyrå av Ove Raymond Gyldenås

Tobias Mikkelsen mangler kanskje hatten og pipa, men ellers er han er en ordentlig Sherlock Holmes! Og hva passer vel ikke bedre enn at han har spesialisert seg på å finne forsvunne kosedyr, da Louise rapporterer en savnet kosedyne? Louise blir Tobias’ Watson og sammen drar de på leting. Men det koster, for kjærlighet på pinne vokser ikke akkurat på trær! Passer for  barn fra 6-9 år.

Gjenferdet på Heimvik gods av Lars Mæhle

På klassisk påskekrim-vis forsvinner en uerstattelig kunstskatt mens gjestene er samlet i festsalen. En av dem må være tyven- men hvem? Siri og Max tar saken, som bare blir mer og mer mystisk etter hvert som den fører dem gjennom hemmelige ganger og rom. Kan et spøkelse stå bak? Denne fortellingen har alle ingrediensene til et skikkelig herregårds-mysterium! Du kan lese enda mer av Krimteam Siri & Max i BookBites-appen. Passer for barn fra 9-13 år.

Det forsvunne perlekjedet av Samuel Bjørk

En barnebok skrevet av en bestselgende krimforfatter? Det må jo bare bli bra! Etter en skade bytter Kim ut fotballdrømmen med en detektivklubb. Vennegjengen har alt hva en detektivklubb trenger: en møteplass, walkie talkies og “Den Store Detektivhåndboka”. Da moren til en av dem anklages for å ha stjålet et perlekjede er det ingen tvil- Torshov-detektivene tar saken! Kan mistenkelige menn med cowboyhatter og treningsdrakter ha noe med tyveriet å gjøre? Passer for barn fra 9-12 år.

Flukten til verdens ende av Arne Svingen

Å være elev ved en topphemmelig agentskole høres kanskje gøy ut. Elvin Griff har derimot fått nok og rømmer derfra. Nå er myndighetene i hælene på ham, for å stikke av fra agentskoler er ikke enkelt! På sin vei møter han Lydia som også bærer på hemmeligheter. Sammen treffer de på utfordringer, men blir også kjent med Elvins uvanlige egenskaper. Dette er første del av flukten og fortsettelsen ligger også i Bookbites. Passer for barn fra 9-12 år.

En grufull begynnelse av Lemony Snicket

Tre barn blir brått foreldreløse og overlates til en greve som visstnok er en fjern, fjern slektning. Han er en fæl type, for det eneste han bryr seg om er den enorme formuen barna har arvet. Og han gjør hva som helst for å få kloa i pengene. Dette er første bok i en mystisk, mørk og humoristisk grøsser-serie. Alle Den Onde Greven- bøkene ligger i BookBites. Passer for barn fra 9-13 år.

Vampyren av Ewa Christina Johansson

I skolens kjeller går Axel gjennom Den Farlige Døra. Ingen har tidligere turt å åpne den. Egentlig gjør ikke han det heller… men å være ny elev på skolen er ikke alltid lett. Axel vil bevise for fienden sin at han ikke er en feiging. Men han gjør dette først og fremst for Ruth, for det er hennes lillebror som har forsvunnet. Hva skjuler seg bak døra? Grøss og gru! Alle Monsterjakten-bøkene finnes i appen. Passer for barn fra  9-13 år.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.