Boktips: Krim, spenning eller thriller

Postet av Tønsberg og Færder bibliotek den 8. Apr 2020

Stine er en relativ ny leser inn krimsjangeren. Hun er svak for krim som får det til å kaldt nedover ryggen, og som du både vil lese videre og legge fra deg samtidig. Og ikke minst, at den ikke forsvinner  fra hukommelsen med en gang.

Krittmannen av C.J. Tudor

Enkle, naivistiske krittfigurer gir leseren en  skikkelig horror-følelse. I stil med sitt forbilde Stephen King bruker Tudor en ungdommelig vennegjeng som bakgrunn for denne skumle historien, der tilsynelatende uskyldig lek brått blir til blodig alvor. Forfatteren har lagd et mysterium fullt av hemmeligheter som holdes til siste side. Kritt-tegninger får et mørkere drag etter å ha lest denne boken.

Størst av alt av Malin Persson Giolito

Denne ligner ikke på noe annet jeg har lest, den kryper inn under huden og lar deg være usikker på hva det er som egentlig skjedde gjennom hele boken. Maja og Sebastian mistenkes for å stå bak en blodig skolemassakre, men var det egentlig det som skjedde? Intens og smertefull krim som du ikke slipper så lett. Denne er også blitt en veldig spennende tv-serie, men du gjør lurt i å velge mellom å lese eller å se. Jeg vet hva jeg ville ha valgt…

Business av Terje Bjøranger

Troverdig og spennede politiroman fra Oslo. En mann går inn i en blomsterbutikk på Aker Brygge og skyter kvinnen som står bak disken, og jakten på mannen er i gang. Selv om politiet og poltietterforsker Charlie Robertson ser mannen på overvåkningskameraet og har fingeravtrykkene hans finner de ham ikke. Det virker som om han ikke ekstisterer. Charlie dras inn i en mørk underverden i Oslo med menneskehandel og godtroende nordmenn. Godt språk og godt driv gjør at du skulle ønske at boken var mye lenger enn sine 311 sider.

Utenfor er hundene av Gunnar Staalesen

Drømmescenario for fans av Staalesen og Mehlum!
Varg Veum møter Jan Mehulms Svend Foyn i denne typiske Staalesen-krimmen, og det attpåtil i Tønsberg. Veum har vært innblandet i en overgrepssak, og livet hans står på spill i denne boken. Saken viser seg være mørkere og farligere enn man først skulle tro. Er du Staalesen-fan så skuffer ikke denne boken deg.

Himmelen skal gråte blod av Sigbjørn Mostue

På et fly til Mogadishu møter vi tidligere spesialsoldat Even Stubberud, han skal eskortere en terrorist tilbake til Somalia. Flyet kapres og vi er raskt kastet inn i en filmatisk og spennende handling som stadig tar nye vendinger. Hvem er det som står bak? Og på hvilken måte er Norge innblandet i dette? Perfekt for deg som liker spenningsserier med en litt sliten helt som stadig redder den ene scenen etter den andre.

Kjeden av Adrian McKinty

Her møter vi et kjedebrev fra en annen dimensjon! Barnet ditt er kidnappet og for at du skal få barnet ditt tilbake må du kidnappe et nytt barn, og ditt barn slippes ikke fri før foreldrene til det barnet du kidnappet har kidnappet et nytt barn. Og skjer ikke dette, ja da blir barnet ditt drept. Kjeden må ikke brytes!
Dette er uhyggelig, skremmende og fælt fra første til siste side, og den får deg til å tenke på hvor langt du ville ha gått for å redde ditt eget barn.

Den siste av Alexandra Oliva

Du er med i et realityprogram der du er helt alene i skogen, og uten at du får vite det er spillet over. Du gjør det du kan for å overleve og vet ikke at utenfor skogen herjer det en pest. Alt du ser oppfatter du som kulisser…døde mennesker og forlatte steder. Dette er skikkelig creepy og livaktig, ekstremt spennende og den er vanskelig å legge fra seg. Et slags postapokalyptisk  71 grader nord i bokform!

Tørke av Jane Harper

Vi er i en liten by i Australia. Den verste tørken i manns minne herjer, det har faktisk ikke regnet på to år. Stemningen i byen er på bristepunktet. Luke Hadler, hans kone og deres seks år gamle sønn blir drept og politimannen Aaron Falk, som har vokst opp i Kiewarra reiser hjem for å delta i begravelsen til Luke. Falks plan er å bare være i byen for å delta på begravelsen for så å dra tilbake til Melboure, men han blir raskt og ganske ufrivillig trukket inn i etterforskningen av de tragiske dødsfallene. Etter hvert viser det seg at Aaron og Luke delte en hemmelighet som nå begynner å komme til overflaten…Stemningen i boken er preget av tørken, og som leser kan man nesten kjenne at man både blir varm og tørst.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.