Bildebøker fra billedbokhylla.no

Postet av Tønsberg og Færder bibliotek den 10. Apr 2020

Mange gode billedbøker blir gamle og utslitte og forsvinner fra både bibliotek og bokhandlere.Nå er en god del av disse bokskattene tilgjengelige på billedbokhylla.noHer er noen av Hildes favoritter.

Min bestemor strøk kongens skjorter av Torill Kove

Dette er en artig historie om Norge på 1900-tallet. Gjennom historien om bestemor som strøk skjortene til kong Haakon, får forfatteren fortalt om både kongevalg og krig. Bestemora var tapper og ble med i en strykegerilja som gjorde livet surt for de tyske soldatene. Morsom bok for  voksne og barn fortalt med både fakta og fantasi.

 

Pulverheksa redder tyven av Ingunn Aamodt

Noen har stjålet Pulverheksa sitt pulver! Det pulveret hun bruker for å lage alt mulig rart. Hvem kan det være? Det eneste sporet Politimannen har i jakten på tyven er at den som spiser av pulveret blir grønn i fjeset. Men alle Politimannen møter på sin vei er grønne i ansiktet. Dette blir ikke lett.
Her kan du lese flere bøker om Pulverheksa.

 

Kaspers verksted av Lars Klinting

Kasper er sliten og trenger å slappe av. Derfor låner han bort verkstedet til Fredrik. Fredrik får mange kunder og det blir mye jobb, men dessverre går ikke alt etter planen.  Morsom bok som har mye til felles med Prøysens vise Julepresangen.  Boka passer fint for barn fra ca tre år.
Her kan du lese andre bøker om Kasper

 

Tom og Andersen i byen av Margaret Skjelbred

Hunden Andersen skal på besøk til Tom og familien i byen. Han tar toget helt alene. På vei til barnehagen mister de kosedyret Marta. Heldigvis blir hun funnet igjen, og da har hun mye spennende og fortelle! Dette er en koselig fortelling på rim.

 

Da pappa viste meg verdensaltet av Ulf Stark

I disse tider kan man gjøre som pappa’n og gutten i denne boka; gå ut å finne verdensaltet. Det du trenger er en ettermiddag med klarvær, et område i nærheten uten lys, gode klær og en voksen med god tid. Bruk denne boka som veiviser og finn verdensaltet. En koselig syssel for små og store.
Her kan du lese andre bøker av Ulf Stark

 

Martin Mekk bygger et hus av George Johansson

Martin Mekk og hunden Boffen har vært på en lang reise. Endelig kommer de hjem, men til sin forskrekkelse oppdager de at huset er ødelagt. Hjelp! Hva skal de gjøre? De bygger et nytt hus. Heldigvis har de materialer og mye annet som kan komme til nytte.

 

Frosken er redd av Max Velthuijs

Frosken tror ikke på spøkelser. Men da han skal sove hører han skumle lyder under senga. Kanskje finnes det spøkelser allikevel? Frosken blir skikkelig redd. Heldigvis har han gode venner som trøster han. Fin bok for små barn om redsel og vennskap.

 

Fødselsdagsgaven av Jan Lööf

Kongen og prinsessa bor i slotttet. De er fattige, men fordi de er kongelige tror alle de er veldig rike. De får stadig besøk av tyver på jakt etter penger og juveler. Den stakkars kongen får ikke sove en eneste natt. Prinsessens venn, Bengt,  får heldigvis en super ide.
Her kan du lese andre bøker av Jan Lööf

 

Så rart av Inger Hagerup

Her finner du mange av Inger Hagerups kjente og kjære barnerim samla mellom to permer. Boka passer for små og store, gamle og unge.
Les også Lille Persille av samme forfatter.

 

Storskryterne av Dr. Seuss

Selvros skal man lytte til. Den kommer fra hjertet. I denne boka møter vi to som virkelig kan skryte av seg selv. Haren skryter av å ha verdens beste ører, og bjørnen mener at hans nese er den beste av alle neser. Marken ligger i jorda og hører på denne skrytinga. Han bestemmer seg for å gi de to skrythalsene en skikkelig lærepenge.
Les også Padda Sifadda av samme forfatter

 

Tyven av Ulf Löfgren

Det var en gang for lenge siden at en tyv var på ferde i en liten by. Det ble stor oppstandelse helt til tyven ble tatt og satt bak lås og slå. Tomas, bakerens sønn, fikk ikke tyven ut av tankene. Kanskje er det sånn tenkte han, at om man får en venn man kan hjelpe, slutter man da å være tyv? Fin, litt tankefull bok for hele familien. Her kan du lese andre bøker av Ulf Löfgren


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.