Boktips: Alle vil høre samme bok

Postet av Tønsberg og Færder bibliotek den 21. Apr 2020
Det finnes fortellinger som passer like godt for små barn, store barn og voksne. Og det finnes fortellinger som egner seg svært godt til høytlesning. Her har Anne funnet frem bøker som gir dere alt dette! Fyll noe av tiden dere har hjemme sammen til å lese høyt. Her er det bøker som er morsomme, spennende, rørende og lærerike. Alle finnes i BookBites, noen også som lydbøker.

Keeperen og havet av Maria Parr

Keeperen og havet møter vi Trille og Lena som vi første gang kan møte i Maria Parrs debutbok Vaffelhjarte. Det er alltid mye fart, spenning og ville påfunn når de to vennene møtes. I denne boka sliter Lena med en ny fotballtrener og Trille lurer på hvordan han kan bli kjent med den nye jenta i klassen. Maria Parr er en historieforteller av dimensjoner. Som livet, inneholder Keeperen og havet oppturer og nedturer, spenning og motløshet og som alltid fra Maria Parr: skrevet med mye humor. Som Lena Lid fra Knert-Mathilde selv ville sagt: “Fy flate, dette er søren kverke meg ei bra bok!” 

Les også Vaffelhjarte og Tonje Glimmerdal av Maria Parr. Alle tre finnes som lydbok i BookBites, lest av forfatteren.

Pym Pettersons mislykka familie av Heidi Linde

Pym Pettersons familie er verken spennende eller morsom. Læreren til Pym gir klassen i oppgave å skrive om familiene sine. Og skrekk og gru! Hva skal Pym gjøre? De andre har fantastiske historier om å bli for tidlig født og en oldefar i konsentrasjonsleir. Finnes det en annen utvei enn å finne på noe?…
Denne og de andre historiene om Pym er nydelig og fornøyelig lesing. Les også de andre fire bøkene om Pym Petterson.

Nattafortellinger for rebelske jenter av Elena Favilli og Francesca Cavallo

-og for gutter og for damer og for menn. 

Dette er 100 fortellinger om ekstraordinære kvinner skrevet på en lettfattelig og fin måte. Boka inneholder nydelige illustrasjoner av flere forskjellige illustratører. Vi blir kjent med blant annet Kleopatra og Margaret Thatcher. Boka forteller om både kjente og ukjente viktige og store kvinner som har betydd mye.
Les også Nattafortellinger for rebelske jenter 2 av samme forfattere.

Eg er eg er eg er av Ruth Lillegraven

I disse 39 diktene beskriver Ruth Lillegraven, på nydelig Ruth Lillegraven-vis, hvordan det kan være å være ung. Om alle oppturene og nedturene, om hvordan livet og følelsene kan svinge på kort tid og om hvordan ting kan bruse både godt og vondt.
Finnes også som lydbok i Bookbites, lest av forfatteren. Les også Skogen den grøne av Ruth Lillegraven.

Matilda av Roald Dahl

En klassiker til glede for nye og gamle lesere. 

Boken handler om den kloke, snille, oppfinnsomme, leseglade jenta Matilda. Allerede ved skolestart har hun lest bibliotekets klassikere. Foreldrene hennes er dumme som brød og bryr seg ikke om henne, på skolen ødelegger den grufulle rektoren Miss Trunchbull for alle, og Matilda er overlatt til seg selv. Heldigvis møter Matilda den snille læreren frøken Honey. Og heldigvis, som i alle Roald Dahls barnebøker vinner de kloke og snille barna over de dumme og slemme voksne.
Les også Heksene av Roald Dahl.

Apollo av Bjørn Ingvaldsen

Bestefaren til Georg heter Georg. Dette er historien om fantastiske, spennende og skumle ting som skjedde med bestefar Georg da han var liten. Bestefar Georg hadde to onkler som begge var oppfinnere. Onklene var døve, og Georg måtte være tolk i møte med alle som ville få tak i de smarte onklenes oppfinnelser. Historien inneholder blant annet modelltog, en amerikansk president, en hjelpsom konge og selvfølgelig en månerakett.

Ishavspirater av Frida Nilsson

Lillesøsteren til Siri, Miki, blir tatt til fange av den grusomme og fryktede piraten Hvithode. Hvithode bruker barn i diamantgruven sin, til å jobbe og slite for seg. Ingen har noen gang turt å lete etter de forsvunne barna. Men nå, når Miki er tatt, begir storesøster Siri seg ut på den farlige ferden. En spennende, skummel og varm fortelling fra svenske Frida Nilsson.
Les også Det tynne sverdet av Frida Nilsson.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.