Boktips: Den skikkelige tjukke boka

Postet av Tønsberg og Færder bibliotek den 23. Apr 2020

Noen ganger er det fantastisk deilig å dykke ned i en bok og bli der. Her er et knippe gode, tjukke bøker som varer en stund.

Kraften av én av Bryce Courtenay

Vi er i Sør-Afika rundt 1940. Hovedpersonen, den hvite gutten Peekay, blir som fem-åring sendt på kostskole. Året på kostskole blir en skjellsettende opplevelse, et år som former han for resten av livet. På togturen hjem, møter han bokseren Hoppie. Hoppie sår en drøm i gutten; å bli verdensmester i boksing. Dette er ei sår og varm bok om en ung gutt i et land med mange utfordringer.

Før himmelen roper deg hjem av Eva Mjøen Brantenberg

Liker du å drømme deg bort til en annen tid og samtidig lære historie mens du leser? Da kan dette være boka for deg. Fortellingen om Maria Haakonsdatter er lagt til Tjøme på 1700-tallet. Vi tar del i strevet for utkomme, bekymringene for barnefødsler, sorgen over tap og gleden over livet og kjærligheten. Boka om Maria er en kraftfull historie om kvinners liv og skjebne i bygdenorge, men forfatteren trekker også linjer til større hendelser i samtiden. Les boka og la deg berøre!

Havets katedral av Ildefonso Falcones

Vi er i Barcelona på 1300-tallet. Kirken Santa Maria del Mar er under bygging. Havets katedral er fortellingen om en av storhetstidene i Barcelona. En by som skiller seg ut, både  historisk og i vår egen tid. Forfatteren tar leseren med inn i gater og smug, slott og rønner, fangehull og forhørsrom – og fremfor alt til en kirke under bygging.

Grensen av Erika Fatland 

I løpet av 259 dager reiste Erika Fatland gjennom alle landene som grenser til Russland. Det har blitt en innholdsmettet og svært interessant bok. Vi blir kjent med folk, kultur og historie, og hvordan det å ha Russland som nabo har prega og fortsatt preger land og folk. Likte du hennes forrige bok; Sovjetistan, er jeg ganske sikker på at også denne vil falle i smak. – Og har du ikke lest noen av dem, anbefaler jeg begge!

Brobyggerne av Jan Guillou

Da de tre brødrene, Sverre, Oscar og Lauritz, mister faren på sjøen, sendes de til Bergen for å gå i lære. Det viser seg raskt at brødrene er usedvanlig begavede og ferden går fra Bergen til Dresden og ingeniørstudier. Etter endte studier, skilles brødrenes veier. To av dem ender som brobyggere. Den ene i tysk Øst-Afrika, den andre på Hardangervidda. Brobyggerne er første bok om brødrene Lauritzen.

De fattige i Lodz av Steve Semb-Sandberg

På mesterlig vis blander forfatteren fakta og fiksjon. Boka bygger i hovedsak på Ghettokrøniken, et 3000 siders dokument skrevet av ghettoboerne. Som leser får vi innblikk i en brutal og grusom verden, der nær sagt alt er til salgs. Vi møter en rekke mennesker og tar del i deres skjebner. Dette er spennende, dystert, lærerikt og hjerteskjærende, men så godt fortalt at det aldri blir vanskelig å lese seg gjennom denne mursteinen av ei bok.

1900 av Gunnar Staalesen

Boka starter med et mord nyttårsaften 1900. Derfra veves det tråder over hele Bergen. Dette er første bind i forfatterens romantrilogi om Bergen og Bergens historie.Vi møter fattige og rike, arbeidere og adelsmenn gjennom de totalt 100 årene som trilogien spenner over. Dette er spennende og interessant lesing om så vel Bergen by som norsk historie.

Kanne & Søn av Einar O. Risa

En sommerdag i 1889 ankommer den unge M. Kanne Stavanger. Han har brutt med familien i København og tatt med seg sitt Goecker-kamera for å starte et nytt liv i Norge. Han vil bli fotograf og drømmer om sitt eget studio – Fotograf M. Kanne & Søn. Med Stavanger som scene fører forfatteren oss gjennom den store og den lille historien. Dette er historien til en familie, en by, ett land og en verden.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.