Ferielesing

Postet av Ann Christin Myrseth den 7. Jul 2020

Hvor mange bøker tar man med seg på ferie? Det er et stadig tilbakevendende problem. Eller utfordring. Og jeg innser at problemet, nei utfordringen, hadde vært løst om noen bare kunne kjøpt en Kindle til meg. Eller deler av problemet. Altså utfordringen. Jeg låner de aller fleste bøkene jeg leser på biblioteket. Enten fysisk i papirutgaver eller som e-bøker på e-bokbib og BookBites. Såvidt jeg vet støtter ikke Kindle lesing av e-bøker som lånes i e-bokbib eller BookBites. Jeg leser også e-bøker gjennom Scribd. Aner ikke om jeg kan lese de bøkene på en Kindle. Det jeg vet er at Kindle helst vil at jeg skal kjøpe e-bøker gjennom Amazon. Jeg er ikke like gira. Så problemet, eller utfordringen hadde nok bare vært halvveis løst uansett med Kindle. Ja, hvor mange bøker skal man ta med seg på ferie? Eller når man skal være hjemmefra? Det kommer selvfølgelig an på flere faktorer. Målet med turen er kanskje det første. Jeg tok ikke med meg en eneste bok da jeg dro bort på en overnatting med tidligere kolleger. Jeg visste at det ikke kom til å bli rom for noe lesing i det hele tatt. Det sier litt at jeg ikke tok med meg verken bøker eller strikketøy. Men når jeg derimot skal på en DNT-hytte uten Internett med kjæresten, da melder problemet, utfordringen, seg. Uten Internett med utsikter for lange solrike dager, altså hvem er det jeg egentlig lurte her?, og lange, varme sommerkvelder, så jeg for meg mye tid til lesing. Det var mulighet for å kjøre helt fram til hytta. Noen fornuftige ting ble sjekket før hytta ble booket. Tenk å måtte dra på vannforsyninger og bøker. Det er måte på. 

Lengden på turen er også en faktor. Her snakker vi om å komme fram en dag, så en hel dag uten andre planer enn å ligge på et teppe i sola og sitte og nyte solnedgangen og sånne naturting, så en halv dag før nesa vendes hjemover. Det er ganske mange timer det er snakk om her. Kanskje ikke mange dagene, men mange timer med mulighet for lesing. Det gjelder å ta med nok bøker, for det blir heller ingen mulighet til å laste ned ekstra bøker på mobilen heller. 

Jeg endte opp med å ta med meg 7 bøker. Det holdt akkurat. Det var en bok jeg ikke leste, men så leste jeg en bok som på forhånd var lastet ned på mobilen. Ikke så verst. Og den illusjonen om å ligge på et teppe og nyte sola ... Jeg gjorde det. I sånn nøyaktig en time. Det var sol, men det var også vind og ikke spesielt varmt. Men vi fikk padlet i kano, gått tur, spilt Monopol, sett solnedgangen, hatt nærkontakt med sauer og rakk å savne dusj og do. 

Regner med at problemet med antall bøker kommer tilbake neste gang jeg skal reise noe sted. Kan bli en stund til, siden alle foreløpig er nødt til å feriere i Norge. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.