Funderinger over disiplinert lesing

Postet av Jan-Olav Selfors den 22. Jul 2020

Det er mye man lærer som deltager på «Hele Norge leser». Selv hender det at jeg har tenkt å lese i en time eller så, men oppdager plutselig at det er gått 3 timer :-). Så stor ble overraskelsen da jeg oppdaget enkelte som virkelig klarer å lage et leseskjema og holde det. De som klarer å lese/høre 50 sider, hverken mer eller mindre, hver eneste dag må ha en disiplin jeg totalt mangler. Jeg har alltid tenkt at det å avslutte ved slutten av et kapittel eller et klart avsnitt er det mest naturlige. Så tenker jeg; hva om morderen eller plottet avsløres om 1 eller 3 sider. Hvordan klarer man da å avslutte lesningen bare fordi de 50 sidene du har planlagt å lese er kommet? Og det er her jeg tror at knallhard disiplin kommer inn i bildet. Men kanskje litt synd i grunnen. For meg er lesing glede, ikke arbeid. Men som jeg har oppdaget, vi er alle forskjellig.  Og godt er det!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.