Ukas anbefalinger!

Postet av Hele Norge leser den 25. Sep 2020

Nå er første uka i sakprosakampanjen snart omme, men det ligger en god og lang lesehelg foran oss. Vi håper alle leser noe fint i helgen!

Her er en oppsummering av ukas anbefalinger: 

Bjørn Hatterud: Mot normalt (Samlaget) 

Forfatteren er en outsider i Brummundal med bl.a. funksjonshemming og homofil legning, og skriver om annerledeshet på en måte som gjør at leseren tar i bruk alle de forskjellige lattermusklene. Friskt og smart om små norske bondesamfunn og klassereisen som følger med en universitetsutdannelse.  
 
Boka er en del av den kritikerroste serien «Norsk røyndom
», der yngre forfattere skriver om samtidsaktuelle tema på under 100 sider.  
 Foto: Tove Breistein.

 

Erna Osland, ill. Marvin Halleraker: Skarpe tenner (Mangschou) 

Det finnes mange faktabøker om dyr for barn, men denne skiller seg ut ved å handle om én viktig karakteristika ved dyr: tennene. Det er utrolig hvor mange fun facts forfatteren har funnet fram til, og boka er ellers i særklasse med illustrasjonene til Marvin Halleraker.  
 

Foto: Lene Løtvedt, Håkon Mosvold Larsen.

 

Sigri Sandberg: Mørke: stjerner, redsel og fem netter på Finse (Samlaget) 

En kort og personlig dagbok fra fem vinterdøgn i stupmørket på Hardangervidda. Boka får deg til å reflektere over lys og mørke i hverdagen din, men aller viktigst: kjenne på den skrekkfilmaktige mørkeredselen.  

 

Foto: Privat.

 

Anna Fiske: Hvordan lager man en baby? (Cappelen Damm) 

Forfatteren behandler livets største mysterium med munterhet og naturvitenskapelig fakta. Lesere i alle aldre får an anledning til å glede seg over tilfeldighetene i livet og spekulere i alle mulighetene som finnes. Kristine Isaksen skrev om boka i VG: “Undring og takknemlighet for livet ligger som en undertone hele tiden. Anna Fiske har laget en komplett faktabok om livet som inkluderer alle.” 

 

Foto: Åsmund Holien Moe. 

 


2 Kommentarer

Kommentarer

  • Berit B. Lie

    Nå har jeg lest (hørt lydboka)Hatteruds "Mot normalt", og anbefaler andre heller å lese "Rundt Mjøsa med mor" som kom i år. Den handler om det samme, men er mer gjennomarbeida og gir en helt annen, dypere og BEDRE leseopplevelse 👍

    28 september 2020
  • Hele Norge leser

    Hei, Berit - så flott med flere anbefalinger!

    28 september 2020

Logg inn for å skrive en kommentar.