Inspirasjon til lesehelgen?

Postet av Hele Norge leser den 16. Okt 2020

Det nærmer seg slutten på enda en leseuke – her finner du ukas sakprosatips oppsummert.
Vi ønsker alle en strålende lesehelg!

Ragna Telgemeier, oversatt av Karianne Munch-Ellingsen: Søstre (Sandviks AS) 

Oppfølgeren til Smil. Raina og familien skal kjøre fra San Francisco til Colorado på slektstreff. Tre uker i bil med den irriterende lillesøsteren Amara, foreldre som ikke snakker med hverandre, og bare én musikkspiller, gjør at Raina er i ferd med å miste besinnelsen. 

Foto: Ragna Telgemeier, Twinsy. 


Jean-Pierre Filiu, ill. David B, oversatt av Thomas Lundbo: De beste fiender (Minuskel) 

En bok som tar for seg det historiske forholdet mellom USA og Midtøsten. I denne boka skildrer historikeren Jean-Pierre Filiu og tegneren David B. alt fra sjørøvere til statskupp, og gir et levende bilde av en historie som er med på å forme verden av i dag. 

Foto: Jean-Pierre Filiu, Creative Commons, Blunderbuss.
 
Anders Vaa: Dialektboka (Spartacus) 

Dialektboka er en underfundig reise igjennom norsk språk og alle dets merksnodigheter. Som voksen føles det herlig lekent å kunne koble lesinga til lydavspilleren integrert i boka. Bli kjent med landet gjennom språket! 

Foto: Spartacus. 

Camara Lundestad Joof: Eg snakkar om det heile tida (Samlaget) 

Det er en evig aktuell bok, men akkurat dette halvåret har Camara Lundestad Joofs Eg snakkar om det heile tida” føltes hyperviktig. En bok som får deg til å se mer av de mindre, men samtidig så tunge opplevelsene en melaninrik person opplever i samfunnet vårt. Dette er en personlig fortelling om den strukturelle rasismen, og en bok alle burde lese. 

 Foto: Maria Gossé.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.