Siste oppsummering av ukas anbefalinger

Postet av Hele Norge leser den 23. Okt 2020

Nå er alle anbefalingene i høstens sakprosakampanje lagt ut – du kan se dem alle på Hele Norge lesers Instagram eller Facebook, eller i blogginnleggene her på siden.

Vi håper alle har kost seg med «Vi leser sakprosa» - husk at hvis du har registrert sider i en sakprosabok i kampanjeperioden, er du med i trekningen om et forfatterbesøk! Det er bare å lese på og registrere sider i helgen også. Se mer informasjon her.

Her er en oppsummering av ukas anbefalinger:
 

Hilde og Ylva Østby: Å dykke etter sjøhester. En bok om hukommelse (Cappelen Damm) 

Hukommelse er et områdene innen kunsten som er dypt fascinerende. Å dykke etter sjøhester er en bok som løfter temaet opp til noe som angår oss alle, og gir en forståelse av hvordan ens eget sinn skaper minner som er gull verdt! Les og bli klok. 

 

Foto: Anna Julia Granberg.

 

Peter Frankopan, oversatt av Gunnar NyquistSilkeveiene. En ny verdenshistorie (Gyldendal) 

Se verdenshistorien gjennom nye briller: om hvordan handel og økonomi langs silkeveiene har hatt avgjørende betydning for hvor og når de ulike religionene og maktsentrene har skiftet hegemoni. Svimlende interessant!

 

Foto: peterfrankopan.com, NFFO.

 

Helge Ingstad: Vesterveg til Vinland (Gyldendal) 

Den fineste detektiv-sakprosaen om jakten på norrøn bosetting i Nord-Amerika. Forfatteren studerte landskapsbeskrivelsene i sagaene, blant annet Leiv Erikssons saga, og endte til slutt i L’Anse aux Meadows på nordvestkysten av Newfoundland, hvor hans kone, Anne Stine Ingstad, gjennom arkeologiske utgravinger kunne bevise at vikingene hadde vært bosatt. Boka er en skikkelig «page-turner» om jakten på landet som islendingene skrev om over 1000 år tidligere. 

 

Foto: Gyldendal.

 

Inger Lagset Egeland og Steinar Myhr: Norske sopper (Gyldendal) 

En grundig og oversiktlig bok for alle som elsker å plukke sopp ut over kantarell og steinsopp. Den tar opp alt fra soppens naturlige miljø, liv, vekst og utvikling. Den har også instruktive bestemmelsesnøkler og illustrasjoner som er gode å bruke når en studerer nye sopper. Soppbøker er ferskvare og må oppdateres stadig. Derfor må alle soppbøker suppleres med Normlisten (se https://soppognyttevekster.no/wp-content/uploads/2020/05/Normlisten2020.pdf). En sopp kan beskrives som spiselig ett år, men som giftig neste år (avhengig av nye giftfunn)!

 

Foto: Gyldendal.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.