Boklista er klar!

Postet av Hele Norge leser den 6. Nov 2020

Kampanjen “Boka er for alle” gjennomføres i samarbeid med Leser søker bok 
 
Leser søker bok er en forening som jobber for at alle, uavhengig av leseferdighet, skal ha tilgang på gode litterære opplevelser.  
 
Nå er kampanjens bokliste klar, sjekk den ut for gode anbefalinger som passer til alle slags lesere! 

 
Sult av Martin Ernstsen - Minuskel 
Denne boken vil garantert gjøre Hamsun tilgjengelig for nye lesere, skrev juryen da Martin Ernstsen nylig vant årets vakreste bok i kategorien tegneserie. Denne adapsjonen av klassikeren “Sult” byr på visuell fortellerkunst, og en lett modernisering av språk og innhold. Boka vant Brageprisen 2019. 
 

Kaffehjerte av Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus Kaia Dahle Nyhus (illustrasjoner) - Magikon 
En illustrert roman for voksne fra fantastiske Gro Dahle. Med universelle temaer som identitet, kjærlighet og selvstendighet er dette en bok mange kan kjenne seg igjen i. “Kaffehjerte” har et åpent og lekent språk og utrykksfulle illustrasjoner. 
 

Flommen av Max Estes - Cappelen Damm 
En nesten ordløs tegneserie om flukt, klimaendringer og vårt forhold til naturen. Boka er en del av Bærekraftsbiblioteket. En stemningsfull, estetisk reise i blått. 
  

Polarnatt av Sunniva Relling Berg og Bjørn Lie (illustrasjoner) - Samlaget 
En varm fortelling om en iskald tur under det flakkende nordlyset. Denne thrilleren for unge holder spenningen fra første til siste side. 
  

Den svartkledde jenta av A. Audhild Solberg – Samlaget 
Audhild Solberg er kjent for mange med sine barne- og ungdomsbøker. “Den svartkledde jenta” er en del av spenningsserien Grøss og gru, og boka holder det serien lover: lesedriv og spenning. 
  

Mareritt av Linn T. Sunne – Samlaget 
Linn T. Sunne feirer 20 år som forfatter i år, og har mottatt Brageprisen to ganger for sine bøker. Grøss og gru-boka “Mareritt” byr på skumle scener, men også varme og vennskap. 
 

Smadra av Brynjulf Jung Tjønn – Flamme forlag 
En brutal og vond bok, men allikevel så sår og vakker. I Brynjulf Jung Tjønns bok «Smadra» møter vi Oda, en ung jente som skjuler en mørk hemmelighet. Men i vennen Milad finnes håpet og lyset. 
  

Fra a til nå av Ellisiv Lindkvist – Solum forlag 
I korte, tette setninger blir vi kjent med Eva, nyinnflyttet og nyforelsket student. 
Ellisiv Lindkvist skriver godt om forelskelse, kjærlighetssorg, usikkerhet og lengsel. 
 

Spelemannnen frå Korsneset -  Skald forlag 
Karl Gustav ønskjer seg vekk frå den karrige garden på Korsneset. Helst vil han spele og lage slåttar. Han blir tatt opp i Kong Oscar IIs Garde, og får reise til Kristiania. Etter mange lærerike år i Kristiania, må han heim for å ta over odelen. Pliktene kallar. Heime er også Anne Sofie, som har lova å vente på han. 
  

60 damer du skulle ha møtt av Marta Breen og Jenny Jordahl – Manifest forlag 
En underholdende og lærerikbok om 60 feministiske forbilder. Denne tegneserieboka fra Marta Breen og Jenny Jordahl lar oss blir kjent med sterke og modige kvinner som har formet historien. 


8 Kommentarer

Kommentarer

 • Bjørg Aakre

  Ingen av disse jeg umiddelbart tenker jeg bør/må lese. Kanskje sjekke mer om bøkene enn det som kom fram her

  06 november 2020
 • Anne-Marit Moe

  Jeg skjønner ikke helt opplegget, er det konkurranse? Hva går den ut på?

  06 november 2020
 • Anne Grete Holje

  Eg forstår heller ikkje heilt. Det ligg som ein konkurranse ein kan godta på sin side i HNL, men kva er det vi godtar. Veldig lite info her.

  07 november 2020
 • Hele Norge leser

  Hei, Bjørg! Disse forslagene er bare anbefalinger, så vi håper du kan bruke dem som springbrett for å utforske flere titler på egenhånd - håper du finner noe du liker!

  07 november 2020
 • Hele Norge leser

  Hei Anne-Marit og Anne Grete! Det ble sendt ut et nyhetsbrev om kampanjen i går kveld, hvor det ble forklart at den skal ta samme form som sakprosakampanjen. Det er frivillig å melde seg på, de som melder seg på vil få poeng (1p for 10 sider, 2p for 20 sider, 3p for 50 sider) og kunne konkurrere på topplisten hvis de vil det. I Hele Norge lesers kanaler vil bokanbefalingene fra Leser søker bok presenteres og det vil også bli konkurranser. Målet med kampanjen er å oppfordre til leseglede og leselyst, samt sette fokus på at gode leseopplevelser bør være tilgjengelig for alle, uavhengig av leseferdighet. Håper dette var oppklarende, bare si fra hvis dere har flere spørsmål!

  07 november 2020
 • Anne Grete Holje

  Takk for god oppklaring! 😊

  07 november 2020
 • Hele Norge leser

  Bare hyggelig!

  11 november 2020
 • Benedicte Fjellet

  Spennende og variert dette! Et kjempebra budskap bak prosjektet😊

  13 november 2020
 • Hele Norge leser

  Hei, Benedicte - så hyggelig og gøy at du synes det!

  13 november 2020

Logg inn for å skrive en kommentar.