Postkort fra Hellas (2018)

Av: Victoria Hislop , Lene Stokseth

Uke etter uke kommer postkortene. Adressert til en person Ellie ikke kjenner, uten returadresse. Alle postkortene er signert med en forbokstav: A. Lys himmel, blått hav og fantastiske bilder fra Hellas. Postkortene lyser opp Ellies tilværelse. Etter seks måneder slutter postkortene å komme. Men bildene hun nå har hengt på veggen, fortsetter å inspirere henne. Hun vil reise og se landet med sine egne øyne. Den morgenen Ellie skal dra, kommer det en pakke på døren med en notisbok. Boken forteller om en reise gjennom Hellas, foretatt av en ukjent mann. Det er rørende, melankolske beretninger. De gir et innblikk i landets kultur, men beretter også om en drivkraft, et ønske om å leve livet til fulle én gang til. Sagt om boken: «En imponerende historie.» The Sunday Times «Hun gjør landet levende for oss, på uforlignelig vis. ( ) Fantasirike og fascinerende beretninger.» Sunday Express «Jeg nøt forflytningen til Hellas på Hislops vinger.» Express «En nydelig roman.» Fabulous mag «Et overdådig kjærlighetsbrev til Hellas.» Sunday Mirror «Hislops lidenskapelige kjærlighet til landet er til å ta og føle på.» Daily Mail Om forfatteren: Victoria Hislop erobret bestselgerlistene internasjonalt med debutboken Øya, som utkom på norsk i 2007. Hun har senere utgitt bestselgerromanene Hjemkomsten (2009), Tråden (2012) og Soloppgang (2014), samt novellesamlingene En aften på Kreta (2011) og Siste dans og andre fortellinger (2013). Forfatteren bor i England og på Kreta.3 Omtaler

Adela Helene Solberg vurdert det 4/8/2020

Omtale side 1-132 (5 stjerner):
Deilig å bare drømme seg bort i den greske historiene. Med en gang du plukker opp denne boka, føles det ut som om du ligger på en ukjent strand i en ukjent by i Hellas.

Omtale side 132-151 (5 stjerner):
Elsker de små historiene i boka, og hvordan de har en sammenheng med fortellingen. Liker å lese hva folkene i boken tenker om de forskjellige historiene.

Omtale side 151-173 (5 stjerner):
Spennende historie. Vi får vite mer om fortellerens lengsler hjem, og om hvordan menneskene rundt han, får han til å takle det.

Omtale side 203-227 (5 stjerner):
Boken er rett og slett utrolig bra. De små historiene, med handlingen som skjer parallelt, og alt som bare passer litt mer sammen hele tiden. Vakkert

Omtale side 227-251 (5 stjerner):
Det er fortsatt like vakkert å lese denne boka, og virkelig nesten kjenne sanden mellom føttene, og den varme solen i ryggen, er helt fantastisk

Omtale side 251-275 (5 stjerner):
Historiene som kommer er like spennende hver gang. Jeg liker at det ligger en større mening bak alle historiene, en større sannhet på en måte.

Omtale side 275-297 (5 stjerner):
Fortsatt like bra!

Omtale side 297-333 (3 stjerner):
Denne delen var ikke like hyggelig som de andre. Uten å spoile noe, må jeg si jeg ble ganske overrasket. Men boken er bra skrevet, det er bare jeg som ikke er så glad i sånnt.

Omtale side 333-436 (5 stjerner):
Herregud for en bra bok. Jeg elsker den, og den er absolutt på top 5 lista mi. Anbefales på det sterkeste!

· 0 kommentarer

Reidun Vågenes Aase vurdert det 10/14/2019

gode reisebrev

· 0 kommentarer

Sissel Bjørge vurdert det 11/15/2019