De gales hus (2000)

Av: Karin Fossum

En roman fra innsiden av en psykiatrisk institusjon. Det var på den tiden jeg gikk omkring i Oslo med en stor sorg. Den hadde vart i årevis, først bare merkbar som en treghet i kroppen, et press i hodet, jeg likte å forestille meg at et blodkar i hjernen var i ferd med å springe, og at en varm flom snart ville drukne alle tanker, alle bilder. Jeg ville inn i et tanketomt mørke, jeg ville vekk. Ordene er Hanjas og en marsdag i 1978 blir hun båret over terskelen til Varden. Hun har 160 sting i kroppen etter å ha løpt inn i et stort butikkvindu. Hun er bare tjuefire år, men alt hun vil er å dø. Karin Fossum ivaretar sine personer med stor varme og innsikt.2 Omtaler

Kine Albrigtsen vurdert det 10/31/2019

Jeg like denne godt. Jeg glemte forfatteren og levde meg inn i historien. Jeg fikk en relasjon til karakterene og håpet at deres liv skulle gå videre på en litt enklere måte. Denne likte jeg, og endelig har jeg fått lest den! Har nå lyst til å lese boka også.

· 1 kommentarer

Guro Barstad Corneliussen vurdert det 11/12/2019

Engasjerende bok om en gjeng unge mennesker med trøblete psyker, og de som jobber med dem, ikke helt uten trøbbel de heller.

· 0 kommentarer

Karianne Krogstad liker dette.
Powered by: Bloc