Skilpadder hele veien ned (2018)

Av: John Green , Stian Omland

Usedvanlig vakker ungdomsroman fra mesteren selv. Aza Holmes prøver. Hele tiden. Å være en god venn, en god datter, en god student - og kanskje også en god detektiv. Men det er ikke lett når hun samtidig har hodet fullt av tankespiraler som vanskeliggjør hverdagen og sosial omgang med andre mennesker. John Green har blitt verdenskjent for sine skildringer av ungdom som skiller seg ut, og i Skilpadder hele veien ned møter vi kanskje Greens sterkeste karakterskildring til nå. Med stor innlevelse skildres en ung kvinne med OCD og hennes kamp for å finne veien sin i en såkalt normal tilværelse. Bli med i en fortelling om livslangt vennskap, Star Wars fan-fiction, en forsvunnen millionær og den første store kjærlighet, som ikke blir lettere når man samtidig har psykiske utfordringer å håndtere.6 Omtaler

Amanda Solli vurdert det 10/19/2019

Henriette vurdert det 4/1/2020

«God psykisk helse blant ungdom er bare SÅ forrige århundre», sier Aza Holmes, til psykologen sin.
Aza er ei ung jente som lider av tvangstanker (ocd) og dette er en merkelig, spesiell, sår og fin historie om hvordan hun har det.

· 0 kommentarer

Maja Alaska Andersen vurdert det 10/4/2019

Av alle Greens bøker, er denne jeg liker minst. Ja, den handler om mental helse, og ja, den er perfekt for å forstå seg på folk som lider av det.. men den er rett gjennom deprimerende. Når man leser en bok, vil man gjerne ha noe positivt, man vil ha håp. Denne boka gir deg ingenting annet enn den harde sannheten. Mental helse er fælt, og ikke alle blir bedre, ikke alle lærer seg å leve med det. Det er bra at det finnes en sånn bok absolutt, men jeg håpte på noe mer positivt..

«Anybody can look at you. It's quite rare to find someone who sees the same world you see. »

· 0 kommentarer

Iselin Grotle vurdert det 12/29/2019

Kari Bruheim vurdert det 12/16/2022

Ingrid Bruheim vurdert det 1/19/2023