Ualminnelige mennesker (2019)

Av: Peter May , Ragnhild Aasland Sekne , Anlaug Lia

Paris. Et gammelt mysterium. Det er midnatt, og en desperat mann søker tilflukt i en kirke. Der forsvinner alle spor av den briljante læreren Jacques Gaillard. I ti år har ingen sett eller hørt fra ham. Nye metoder. Den tidligere kriminalteknikeren, professor i biologi Enzo Macleod, har inngått et veddemål han ikke har råd til å tape. Ved hjelp av ny forskning, og uten å ta hensyn til det franske byråkratiet, skal han løse sju av de mest kompliserte mordsakene i Frankrikes historie. Ferske spor. Dypt nede i katakombene under Paris avdekker han spor som er lagt ut til ham, og mens han nærmer seg morderen, oppdager Enzo at han selv er utpekt som det neste offeret.10 Omtaler

Tale Solberg Såstad vurdert det 10/19/2019

Likte godt Lewis-triologien, så jeg så frem til en god krimopplevelse. Men dette synes jeg var stusslige greier. Dårlig språk og teite sideplott.

· 0 kommentarer

Geir Tangen vurdert det 9/23/2019

Det finnes bøker som er delikat oppkonstruerte med den enkle hensikt å gi leseren en rundreise de aldri glemmer. Dette er en slik bok. Det finnes ikke et fnugg av realisme i denne spektakulære drapsgåten, men det finnes massevis av sjarm, lekelyst, spilleglede og neglebitende spenning.

Til dere som elsker kodeknekker-gåter .... LES-LES-LES! Dette er drapsgåtenes «Da Vinci-kode» der hovedpersonene kastes fra skanse til skanse i stadig nye intellektuelle utfordringer. Fascinerende morsomt, og et spinnvilt komplekst plott som driver deg som leser til vanvidd i jakten på kodenes betydning.

Svakheten ligger i at gåtene løses for raskt og enkelt av Enzo og hans hjelpere. Ofte bare 2-3 sider etter de er presentert. I tillegg burde oversetteren ha oversatt mer. Det er for mange franske gloser som står igjen, og du bør være bevandret i språkets mange irrganger for å få fullt utbytte.

Jeg er farget av at jeg elsker kodeknekker-krim, men samtidig også kresen av samme grunn. Fire tomler opp, og jeg gleder meg som en unge til neste bok.

· 0 kommentarer

Anonym vurdert det 10/23/2019

Kjell Joar vurdert det 10/14/2019

Toralf Skrede vurdert det 12/15/2019