Kjære pappa (2019)

Av: Kjartan Brügger Bjånesøy , Kjartan Brügger Bjånesøy

Kvifor er det så vanskeleg å akseptere at foreldra våre, dei som alltid har vore sterke og ansvarsfulle, plutseleg skal bli gamle? Er det fordi vi sjølv må innsjå at vi for alvor har blitt vaksne? I denne personlege boka utforskar Kjartan Brügger Bjånesøy kva det vil seie å bli eldre. Han fortel om faren som blir ramma av slag, korleis den sterke arbeidsmannen må godta at han er blitt ein annan mann, han må ha hjelp til stadig fleire daglege oppgåver. Og Kjartan sjølv, eit barn av 70-talet, forstår gradvis at han er blitt ein middelaldrande mann med ansvar og plikter. "Kjære pappa" er ei bok full av kjærleik, sjølvironi, nostalgi og djupt alvor. Det er eit varmt portrett av ein familie og ei klok bok om tida som går og om det å gå inn i nye livsfaser og få nye roller. "En av de vakreste og klokeste bøker jeg har lest på mange år." Tor Åge Bringsværd2 Omtaler

Aud Haugbjørg vurdert det 6/19/2020

Ganske morsom beskrivelse av hvordan det er å gå fra en ung fyr uten ansvar til å være pappa og samtidig oppleve at man må ivareta sin egen pappa. «Jeg gikk fra å bytte bleier på sønnen min til å tørke opp etter min far».

· 0 kommentarer

Tordis Holm Kverndokk vurdert det 10/10/2019

Denne likte jeg veldig godt. Gode refleksjoner om aldring, og det å få gamle foreldre. Skrevet med humor og gode beskrivelser av nær fortid i Norge, men også samtiden. Gjenkjennelig. Jeg både gråt og lo mens jeg leste.

· 0 kommentarer

Bøker av Kjartan Brügger Bjånesøy

Lest av

Constantina

Constantina

Leste 7/22/2020

Aud Haugbjørg

Aud Haugbjørg

Leste 6/15/2020

Tordis Holm Kverndokk

Tordis Holm Kverndokk

Leste 10/13/2019

Silje Stener

Silje Stener

Leste 11/10/2019

Powered by: Bloc