Isen (2019)

Av: John Kåre Raake

Det er ikke bare isen som trues på Nordpolen! John Kåre Raake - en av manusforfatterne bak suksessfilmene "Bølgen" og "Skjelvet" - kommer med brennaktuell thriller. Tidligere spesialsoldat Anna Aune har flyktet fra alt og alle, og isolert seg sammen med forskeren Daniel Zachariassen på en luftputebåt nær Nordpolen. De skal dokumentere klimaendringenes ødeleggelser mens de lar seg drive med isen gjennom polarvinteren. På de dødes dag, allehelgensdag, lyser en nødrakett plutselig opp den nattsvarte himmelen, rett over den kinesiske forskningsbasen få kilometer unna. Anna og Daniel er de eneste som er nær nok til å hjelpe. Men er nødsignalet et rop om hjelp eller en advarsel? Da de når fram til den kinesiske leiren, møtes de av et marerittaktig syn. I basens laboratorium finner de forskerne fastfryst i bevegelsen og dekket av is. En voldsom temperatursenkning har tatt livet av dem i løpet av brøkdelen av et sekund. Det ser ut som en tragisk ulykke, men det går snart frem at de er drept ... og at morderen befinner seg i nærheten. Samtidig blåser det opp til en rasende polarstorm. Kuldas dødelige herjinger og morderens iskalde spill gjør redningsaksjonen til en kamp for å overleve.5 Omtaler

Veronica Berentsen rated it 6/19/2020

Veldig spennende og klaustrofobisk, litt lukket rom preg.

· 0 kommentarer

Kjersti Thon rated it 10/26/2019

Spenning fra første side. Aktuelt tema fra nord med Russland og Kina som naboer.

· 0 kommentarer

Anonym rated it 10/6/2019

Skikkelig bra Thriller 😊 Spennende fra første setning !

· 0 kommentarer

Tale Møyland rated it 6/17/2020

En spennende bok med en bra plott og en god del overraskelser

· 0 kommentarer

Geir Tangen rated it 9/23/2019

Dette er thrilleren hele det krim-interesserte Norge har ventet på siden ryktene begynte å gå i høst. Mannen bak filmmanusene til «Bølgen» og «Skjelvet» sin debutbok. En iskald drivende thriller fra Nordpolen (!)

Så er det store spørsmålet da ... Svarer «Isen» til den hypen den har fått i media. Svaret er ja! Dette er definitivt en av de mest klaustrofobiske thrillerne jeg har lest, og stemningen som forfatteren formidler fra isødet er så jævla creepy at det tok pusten fra meg gjentatte ganger.

Høyt tempo, stadige twister, og et ugjestmildt landskap og bitende værforhold som i seg selv nesten er som en slags antagonist i historien. Det er som om isen selv har fått en personlighet, en vilje, en slags iboende faenskap som tyner karakterene til den ytterste randen av menneskelig fatteevne.

Fortellerstemmen har noen utfordringer underveis når det blir for mange krumspring. Da klarer ikke Raake å male lerretet godt nok til at vi forstår hva som egentlig skjer. Det blir litt rotete og kaotisk til tider. MEN ... du verden for et driv og for et halsbrekkende plott denne historien her er. Dette er rett og slett knakende godt gjort!

· 0 kommentarer

Bøker av John Kåre Raake

Lest av

Veronica Berentsen

Veronica Berentsen

Leste 6/20/2020

Tale Møyland

Tale Møyland

Leste 7/15/2020

Irene S Grandetrø

Irene S Grandetrø

Leste 1/1/1900

Mette

Mette

Leste 11/17/2019

Kjersti Thon

Kjersti Thon

Leste 11/10/2019

Hildegunn Henriksen

Hildegunn Henriksen

Leste 10/9/2019

Linda Eriksen

Linda Eriksen

Leste 10/7/2019

Anonym

Anonym

Leste 10/10/2019

Powered by: Bloc