Slutten på verden slik vi kjenner den (2015)

Av: Erlend Loe

I Slutten på verden slik vi kjenner den av Erlend Loe er Andreas Doppler tilbake . Etter år i de dype skogene, kommer Doppler på at han har familie. Han plasserer elgen, Bongo, i en kennel for hjortedyr og vandrer inn i Oslo. Han gleder seg til å se kone og barn, men det gamle huset hans ser fremmed ut. Og i navnefeltet på postkassa, er hans eget navn strøket ut, og et nytt satt inn: EGIL HEGEL. Doppler tror han har nådd bunnen, men krenkelsene har så vidt begynt. Den første romanen om Doppler og elgen Bongo kom i 2004. I 2005 kom oppfølgeren Volvo Lastvagnar.7 Omtaler

Anders Kjønø vurdert det 10/17/2019

Tredje og siste bok i serien om Doppler. Like morsom som de andre to. Ekstreme karakterer slik som det alltid er i Erlend Loes bøker.

· 0 kommentarer

Kjell (@bokKjellden) vurdert det 12/26/2020

Med «Slutten på verden slik vi kjenner den» avslutter Erlend Loe den absurde historien om Andreas Doppler og alle menneskene rundt ham. Satiren fortsetter. Den tørre humoren fortsetter. Den egosentriske antihelten Doppler fortsetter med å vasse fram som bare Doppler kan, selv om han møter et par hinder her og der. Jeg liker Loes tema om den evige jakten på lykke innenfor både karriere og familie. Likevel er det vanskelig å ikke sidestille denne med «Volvo lastvagnar» og der vinner nok bok 2. 4 av 5 elger.

· 0 kommentarer

Nora Karlsen vurdert det 7/6/2020

Powered by: Bloc