Åpen sjø (2019)

Av: Arne Dahl , Einar Blomgren

Åpen sjø er en klaustrofobisk og mørk krimroman av internasjonal snitt, i samme ånd som Utmarker og Innland. Sam Berger er mistenkt for et drap han ikke har begått, og Molly Blom ligger i koma. Berger flykter ut i skjærgården, der han venter på ordre fra Säpos øverste sjef. Men det er umulig å vite hvem han kan stole på, og hvem som har skjulte agendaer.5 Omtaler

Veronica Berentsen vurdert det 8/26/2020

Inga Rudi vurdert det 11/3/2020

Ganske spennende. Og personene blir jo noen man følger interessert med på nå i denne tredje boka i serien. Men ikke Dahls beste dette. Det blir litt mye rett og slett.

· 0 kommentarer

Geir Tangen vurdert det 9/23/2019

** spoiler alert ** Den tredje boken i trilogien med Sam Berger og Molly Blom er dessverre også den klart svakeste av dem. Jeg er sitert på at første bok «Utmarker» burde vært pensum på ethvert studium i krimlitteratur. Det står jeg inne for, og serien burde strengt tatt stanset der ser jeg nå. «Innland» var OK, men ganske kaotisk og uoversiktlig, mens denne tredje boken er på grensen til å bli en parodi av en konspirasjonskrim.

Det er så spinnvilt og sprøtt det som skjer at all troverdighet forsvinner i stadig nye twister og oppfinnsomme omveltninger. Brevene Carsten legger igjen er fullstendig koko, og ikke en eneste person i hele verden ville kunnet tolket dem i nærheten av det Sam, Molly og Deer gjør her. Det samme kan sies om Steens «tilståelse» som beleilig nok kun slipper ut i små bolker underveis gjennom et skjult kamera på en treg wifi-linje og som sendes Sam gjennom en kryptert mail. «Triumvatet» som står bak alt er dessuten alle konspirasjonsteoriers mor.

Men, det største problemet er likevel at vi mister fullstendig tråden underveis. Alt er et salig kaos med flere titalls personer å forholde seg til med både navn, dekknavn og skjulte identiteter. Vi har ikke nubbesjans til å følge med i krumspringene om det ikke hadde vært for at forfatteren maler ut hver eneste detalj til oss i lange oppsummeringer underveis der alt blir forklart som til et barn.

Ja ... Det var ikke slik jeg hadde sett for meg det jeg håper er siste bok i serien. «Utmarker» er en genistrek. «Innland» en intens men veldig innfløkt thriller, og «Åpen sjø» et salig kaos uten troverdighet. Dessverre.

· 0 kommentarer