Harry Potter & the half-blood prince (2010)

Av: J.K. Rowling

It is Harry Potter's sixth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. As Voldemort's sinister forces amass and a spirit of gloom and fear sweeps the land, it becomes more and more clear to Harry that he will soon have to confront his destiny. But is he up to the challenges ahead of him? In this dark and breathtaking adventure, J.K. Rowling skillfully begins to unravel the complex web she has woven, as we discover more of the truth about Harry, Dumbledore, Snape and, of course, He Who Must Not Be Named.3 Omtaler

Ole Sammol Buljo vurdert det 3/27/2021

Omtale side 1-77 (5 stjerner):
Vi får tidlig vite om Snape da! Poenget er vel at vi ikke skal bli klok på han før helt på slutten. Slu jævel da, skjønner hvorfor Dumbledore må dø. Spennende å høre om samarbeidet mellom statministeren og the Ministry of Magic. Ny bok, kortere kapitler. Liker også denne storyen spesielt godt. Kom også på at Ron ikke begynner som keeper før i filmen til denne boka selvom det skjedde i boka før.

Omtale side 77-114 (5 stjerner):
Det er en type trygghet i Dumbledore. Interessant med avtalen han har med tanta og deilig når han lar fosterfamilien høre om måten de har oppdratt Harry.

Omtale side 114-159 (5 stjerner):
Liker Horace og er spent å høre mer om barndommen til Voldemort. Kult å tilbringe tid med Dumbledore.

Omtale side 159-193 (5 stjerner):
Bill er heldig, Fleur morsom og Percie en kuk. Koselige interaksjoner mellom våre hovedkarakterer og morsomt å høre eksamensresultatene.

Omtale side 193-235 (5 stjerner):
Draco er så åpenbart bad guy. Søte øyeblikk mellom gjengen vår. Bra for Harry å bli kaptein. Spennende å se forholdet med Ginny utvikle.

Omtale side 235-280 (5 stjerner):
Neville og Luna er herlige. Liker Slughorn og Malfoy e så åpenbar.

Omtale side 280-310 (5 stjerner):
Draco og Snape er kuk og Hagrid er stakkar.

Omtale side 310-352 (5 stjerner):
Slughorn er rå. Spennende at Harry mestrer potions som han ikke skulle ta. Hermoine er den flinkeste.

Omtale side 352-396 (5 stjerner):
Spennende å dyppe inn i røttene til Voldemort. Syk familie. Stakkars jente. Mange mysterier i luften nå. Spennende bok.

Omtale side 396-469 (5 stjerner):
Mye kjærlighetsdrama bak kulissene. Hagrid syns jeg er kjedelig... Ron er komisk men flink som kom seg på laget og Hermoine er litt rebelsk. Liker det! Boka til HBP er ekstremt interessann. Slughorn er artig. Mystisk, det smykket... Men Harry må roe med Malfoy.

Omtale side 469-510 (5 stjerner):
Tom Riddle er jo en tragisk historie men i boka er det mer klart at han er dyster som barn allerede. Litt kjedelig.

Omtale side 510-557 (5 stjerner):
Mye hormoner og drama i sving nå ja. Harry liker Ginny, Ron og Hermoine liker hverandre men alle er sure. Bra at der kom seier i kampen mot Slytherin men synd det oppsto en ny misforståelse. RON DIN DRITTSEKK

Omtale side 557-600 (5 stjerner):
Ron er så kjip og får som fortjent. Hermoine er herlig. Luna å! Morsomt på julefesten men nå viser Draco og Snape sine farger.

Omtale side 600-644 (5 stjerner):
Interessant å høre om varulvene. Var lite om vampyren sist kapittel da. Percie fortsatt en kuk og Harry kul som ber ministeren pisse off.

Omtale side 644-690 (5 stjerner):
Skikkelig spennende bok. Gøy å høre om Tom Riddle som ung. Sjarmør.

Omtale side 690-738 (5 stjerner):
Slughorn er egoistisk som ikke bare sier det som skjedde. Kunne spart mye krig. Harry mistenksom som bare det. Ron er komisk men jævlig traumatisk når han begynte å kvele.

Omtale side 738-788 (5 stjerner):
Dumbledore kan være streng når han må. Spennende med Voldemort og dyrebare ting. Nesten trist jeg vet det meste.

Omtale side 788-828 (5 stjerner):
Ron er litt bølle. Snape fortsatt forferdelig. Etterforskningen til Harry går ingen steder. Godt at de alle er venner igjen.

Omtale side 828-872 (5 stjerner):
Fy flate kor kynisk Harry var! Følte faktisk synd på både Slughorn og Hagrid. Stakkarer. Og så koselig å høre de feste og minnes. Blir så spennende videre.

Omtale side 872-915 (5 stjerner):
Nå er vi igang. Plotten forklart. 6 horcruxa. Go!

Omtale side 915-958:
Forelskelsen havnet i baksetet. Fy hvor ukomfortabel jeg ble når Draco lå der for døden selvom jeg visste hva kom til å skje. Wow. Harry fikk litt som fortjent med sin Draco obsession. Men herlig at de vant og det ser ut til å gå bra med kjærligheta.

Omtale side 958-994 (5 stjerner):
Nå begynner jakten for Horcruxene... Spennende.

Omtale side 994-1040 (5 stjerner):
Dumbledore er badass. Denne delen er akkurat som filmen. Sinnsykt ubehagelig å høre Dumbledore fortvilt, som alltid ser ut til å ha kontroll. Harry flink og løsningsorientert selv mens han frykter det verste.

Omtale side 1040-1074 (5 stjerner):
Nu går det til helvete. Dumbledore, i sine siste stunder er like calm and collected som alltid. Denne scenen var så mye bedre og lengre. Vi blir mye mer kjent med Draco, hans plan og hvor redd han er. Filmen gjorde det bra også altså men det her var spennende.

Omtale side 1074-1101 (5 stjerner):
Måtte høre en til. Trist når Dumbledore døde og sykt å høre hvordan kampen i detalj spiller seg ut. Snape gjør det vanskelige valget og må holde maska. Sterkt. Trist. Kult med revealen om hvem The Half Blood Prince er.

Omtale side 1101-1143 (5 stjerner):
Vi får så mange viktige interaksjoner for karakterene som gir mye sterkere relasjoner i bøkene. Øyeblikketi sykeavdelinga og møtet om Dumbledores død er sterke, triste saker. Nesten trist jeg vet om den hemmelige planen og hva som skjer videre. Weasley familien er bare herlige. Fleur også.

Omtale side 1143-1200 (5 stjerner):
Er vel ganske inne i det når jeg blir sint når jeg hører at de jeg ikke liker kom på begravelsen til Dumbledore. Siste bok neste. For en reise!

· 0 kommentarer

Powered by: Bloc