Huset brenner (2019)

Av: Malena Ernman , Greta Thunberg , Beata Ernman , Svante Thunberg , Lene Stokseth

Dette er historien om hvordan Greta Thunberg ble den hun er i dag - rollemodellen som startet den første skolestreiken for klimaet i august 2018. Gretas mor, operasangeren Malena Ernman, forteller åpent og gripende om en familie i krise, om diagnoser og sammenbrudd, men fremfor alt om klimakrisen som påvirker oss alle. «Denne boken har Svante og jeg skrevet sammen med døtrene våre, Greta og Beata, og den handler om krisen som rammet familien vår. Men fremfor alt er det en fortelling om krisen som påvirker oss alle. Den vi mennesker har skapt gjennom måten vi lever: ikke det minste bærekraftig, og adskilt fra naturen som vi alle tilhører. Noen kaller det overforbruk, andre klimakrise. Det virker som om de aller fleste tror at denne krisen pågår et sted langt unna, og at den ikke kommer til å angå oss på veldig lenge. Men det stemmer ikke. For den er her allerede, og den pågår rundt oss hele tiden, på mange forskjellige måter.»5 Omtaler

Emilie Jarto vurdert det 9/3/2019

Interessant om klimaoppvåkning. Etter å ha lest noe negativ omtale om "Huset brenner" var jeg nok litt avmålt til boken i starten. Det snudde og jeg må si jeg syns det var interessant å lese om Thunberg-familien, om utfordringene ifht samfunnets krav og smale norm vi forventes å passe inn i, og ikke minst Greta Thunbergs vei til å bli en rollemodell i klimakampen.

· 0 kommentarer

Monica Marcella Kjærstad vurdert det 10/22/2019

Glad jeg leste denne.

Fikk den av oversetteren Lene ❤️, fordi jeg sa opp jobben i sympati med klimastreikende elever ved skolen jeg jobbet på som fikk fravær for deltagelse på aksjonen 22.mars.

Ønsker ikke å gi stjerner. Litt for viktig for det, og når jeg tenker på kritikken som florerte på SoMe etter utgivelsen vil jeg si dette: platt, hatsk og skivebom.

· 0 kommentarer

Mette Haustreis vurdert det 9/29/2019

Helena Redding vurdert det 10/28/2019

Bøker av Malena Ernman

Lest av

Vetle

Vetle

I leselisten

Siri JT

Siri JT

Leste 12/5/2019

Helena Redding

Helena Redding

Leste 10/28/2019

Kristin Kongsjorden

Kristin Kongsjorden

Leste 10/27/2019

Kjersti Steien

Kjersti Steien

Leste 10/8/2019

Mette Haustreis

Mette Haustreis

Leste 11/10/2019

Emilie Jarto

Emilie Jarto

Leste 9/24/2019

Powered by: Bloc