Vi skal ikke våkne (2019)

Av: Heine Bakkeid

Den tidligere avhørslederen Thorkild Aske blir tvunget til å vende tilbake til sine røtter på Island. Faren, den karismatiske miljøaktivisten Ulfur, er uhelbredelig kreftsyk. I tillegg sitter han i fengsel, dømt for drapet på sin unge kjæreste. Thorkild og søsteren Liz tar turen til sagaøya for et siste farvel. Faren hevder han er uskyldig dømt, og Thorkild og Liz vikles raskt inn i saken, som avdekker nye sannheter om deres egen familiehistorie og klimaforkjempernes mørke hemmeligheter. Den dramatiske reisen rundt på øya setter både Thorkild og de rundt ham i stadig større fare. Kriminalromanene om Thorkild Aske er solgt til 18 land, og har mottatt strålende kritikker. Vi skal ikke våkne er den tredje boken i serien og tar Bakkeids gotisk-uhyggelige stil og lakoniske humor til nye høyder.8 Omtaler

Vilde rated it 12/15/2019

Veldig spennende!

· 0 kommentarer

Frode Lillerovde rated it 10/22/2019

Den hærlig ironiske og oppkjeftige nevrotikeren og tidligere avhørsleder i politiet Thorkild Aske tar med mishandlede og overfallsiktede søster Liz til Island for å besøke sin drapsfengslede kreftsyke far. Høres voldsomt ut, og det er ikke mangel på drama verken mellom de omtalte personene eller de som de møter på sin vei. Selv om dette høres klisjeaktig ut, så er dette en veldig velskrevet bok av en forfatter jeg liker veldig godt. Han tar et fint grep med at han henviser til en parallellhistorie fra fortiden, samtidig som man også følger tankesettet til morderen i små innsmett.
Jeg ville nok gitt boken 5 stjerner, men jeg misliker veldig sterkt denne samtalen mellom morder og Thorkild der morderen forteller alt til en person som vedkommende skal ta livet av. Dette gjøres selvfølgelig for å nøste sammen alle tråder, men jeg tenker at det kan kanskje gjøres på andre måter??
Uansett: Jeg venter i spenning på bok nummer 4 om Aske, og jeg anbefaler de to andre bøkene i serien:" Jeg skal savne deg i morgen" og "Møt meg i paradis".

· 0 kommentarer

Bøker av Heine Bakkeid

Lest av

Carine Olsrød

Carine Olsrød

Leste 4/2/2020

Vilde

Vilde

Leste 12/15/2019

Britt Mathisen

Britt Mathisen

Leste 12/15/2019

Silje

Silje

Leste 12/4/2019

Mette Brekke

Mette Brekke

Leste 10/31/2019

Frode Lillerovde

Frode Lillerovde

Leste 10/29/2019

Kjersti Hjelle

Kjersti Hjelle

Leste 10/27/2019

Powered by: Bloc