Drapet på Entry Island (2019)

Av: Peter May , Ragnhild Aasland Sekne

Kriminalbetjent Sime Mackenzie blir sendt fra Montreal til Madeleine-øyene for å etterforske et drap på Entry Island, et engelsktalende, isolert samfunn 130 mil fra det kanadiske fastlandet. Øyas rike forretningsmann, James Cowell, er knivdrept, og mye tyder på at hans kone, Kirsty, er den skyldige. For Sime virker saken opplagt, men da han møter den mistenkte kvinnen, vekker hun til live minner han ikke kan forstå. Selv om han aldri kan ha truffet Kirsty, er han overbevist om at de kjenner hverandre. Sime har lenge vært plaget av søvnløshet. Na hjemsøkes han av drømmer om en skotsk fortid, om sine forfedres liv i et annet århundre, om en gutt som het Sime som vokste opp på vestkysten av Isle of Lewis og kjente en jente som het Kirsty. Hvordan henger fortiden og nåtiden sammen, og hva skjedde da så mange ble fordrevet fra Ytre Hebridene på 1800-tallet?15 Omtaler

Eli Ottesen vurdert det 11/6/2019

Peter May har en flott måte å skape spenning, samtidig som han beskriver landskap og historie på en fantastisk måte . Anbefales

· 0 kommentarer

Lisbeth Kingsrud Kvisten vurdert det 10/30/2019

Kriminalbetjent Sime Mackenzie sliter med søvnløshet, og det både vises og merkes. Da han blir beordret fra Montreal til Entry Island for å bidra i en drapsetterforskning, kommer det hele tydelig fram. Sime er kun med grunnet språket. På øya snakkes det engelsk, selv om den ligger i Quebec-provinsen. Sime snakker begge språk flytende, som den eneste av kollegene. Entry Island ligger 130 mil fra fastlandet, og er et lukket samfunn. Der finnes hverken leger eller politi. Nå er øyas rike forretningsmann, James Cowell, drept i sitt eget hjem. Alt tyder på at kona er den skyldige, og Sime er lettet over at dette blir en enkel sak. Da han møter enken, Kirsty Cowell, blir han imidlertid i tvil. Han er overbevist om at han kjenner henne, noe hun benekter.

Simes søvnløshet får fortiden til å blande seg inn. Slekten hans kommer opprinnelig fra Skottland, og bestemoren leste noen dagbøker for ham og søsteren da de var små. De omhandlet Simes forfar, som han er oppkalt etter. I historien nevnes også godseierens datter, Kirsty. Kan fortiden henge sammen med nåtiden? For hva skjedde egentlig på Ytre Hebridene da hundrevis av innbyggere ble fordrevet fra hjemmene sine på 1800-tallet?

Nok en knallgod krim fra Peter May, med historiske elementer som øker spenningen.

· 0 kommentarer

Maria Theresia thier vurdert det 10/6/2019

I tilegg til en drapsetterforkning er det også en historie om «slektsgransking». Den delen av boken er svært god og fengende. Som krimbok vil jeg neppe huske den om et par uker!

· 0 kommentarer

Nina Maage vurdert det 10/5/2019

En god krim, den vanskelige å legge i fra seg. Kanskje den beste boka til Peter May

· 0 kommentarer

Elin Horn vurdert det 10/13/2019

Kjell Joar vurdert det 11/3/2019

Nina Høgmo vurdert det 3/19/2020