Datteren (2019)

Av: Anne B. Ragde

Margido er død. Torunn har overtatt driften av Neshov Begravelsesbyrå, samtidig som hun holder på med å gjøre den gamle, nedslitte gården til sin. For farfaren er det viktig at det flagges forskriftsmessig på Neshov, han har bestemt seg for å spandere både ny flaggstang, vimpel og flagg på Torunn. Det riktig skinner på tunet da stangen er reist, og for første gang i livet kjenner Torunn seg virkelig forpliktet. Men da hun tar skrittet helt ut og vil skifte etternavn til Neshov, går det i svart for moren, og den gode kontakten de to så møysommelig har opparbeidet, blir brutt med et pennestrøk. I høstferien skal Erlend og hele den danske familien hans innta gården. Torunn gruer seg til besøket. Utsiktene blir ikke bedre da Kai Roger kommer drassende med to grisunger, som han mener Erlends tre barn kan ha glede av. Torunn er ferdig med griser, hun er ferdig med Erlend, og hun er ferdig med Kai Roger. Men denne gangen skal hun få se hva Erlend virkelig er gjort av. Og kanskje skal det vise seg at Kai Roger får rett til slutt. Med "Datteren" samler Anne B. Ragde trådene i historien om Neshov-folket. Dette er Torunns bok: en roman om en kvinne som hele livet har flyktet, men som endelig våger å ta ansvar, stå opp for seg selv og velge kjærligheten.11 Omtaler

Jeanette Ovesen Strand vurdert det 10/4/2019

Som stor fan av Neshov-triologien, så var det herlig å få være hos familien Neshov igjen, og spesielt hos Torunn. Ragde har på en fin måte samlet trådene i de andre bøkene, og det eneste negative jeg har å si om den er at den gjerne skulle hatt et par hundre sider til.


· 0 kommentarer

Marit Irene Berg vurdert det 10/3/2019

Berit B. Lie vurdert det 10/4/2019

Omtale side 270-514 (4 stjerner):
Svært så hyggelig gjenhør med Neshov-familien. Noen overraskelser, men aller mest forutsigbar og ikke minst veldig skravlete. Etter min smak leste Anders T. Andersen litt vel overdramatisert og stotrete, og jeg fikk nesten litt flash back til barnetimen for de minste med Thorbjørn Egner..

· 0 kommentarer

Bokliker vurdert det 9/28/2019

Dette er den 6 boken om Neshov familien fra Byneset skrevet av Anne B Ragde.
Dette er Torunns bok,datter av Tor.
Det anbefales å lese disse bøkene i rekkefølge,slik at du vet forhistorien til denne familien.

· 0 kommentarer

Nina Olsen vurdert det 9/27/2019