Lewismannen (2017)

Av: Peter May

Etterforsker Fin Macleod har sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona er også over. Han returnerer til Isle of Lewis, den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh. Fins planer blir satt på vent da noen torvkuttere finner et godt bevart lik av en ung mann. Faren til Marsaili, Tormod Macdonald, er på vei inn i demensens mørke - hva er forbindelsen mellom ham og liket i torvmyra? Og hvordan er det mulig å kaste lys over Tormods historie når han selv ikke kan fortelle? Fin går inn i etterforskningen og avdekker godt skjulte hemmeligheter, hemmeligheter som fortsatt kan føre til grufulle konsekvenser for mennesker som står ham nær. Lewismannen er andre bok i Peter Mays Lewis-trilogi om etterforsker Fin Macleod. Peter May (f. 1951) er en prisbelønt skotsk forfatter, bosatt i Frankrike. Svarthuset (The Blackhouse), første bok i Mays «Lewis»-trilogi om etterforskeren Fin Macleod, kom først ut i Frankrike, der den ble hyllet av kritikerne og tildelt en rekke priser, blant annet The Cezam Prix Littéraire. I 2013 vant den amerikanske utgaven The Barry Award for «Årets beste kriminalroman». Også i Norge har Svarthuset fått strålende anmeldelser med hele tre terningkast 6 fra Dagbladet, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen. Den andre boken i trilogien, Lewismannen, har fått terningkast 5 fra Stavanger Aftenblad. Bok nr. 3 Lewisbrikkene, lanseres våren 2018.8 Omtaler

Britt Mathisen rated it 11/10/2019

Spennende lesing i nye landskap. Fine skildringer av miljøet på Hebridene. Kunne godt ha tenkt meg å oppleve dette. Har begynt på siste bok i triologien, gleder meg.

· 0 kommentarer

Rolf-Arne Hanssen rated it 11/18/2019

Har aldri tenkt over hvor vanskelig det må være å skrive og fortelle noe fra den dementes side, men Peter May skildrer dette på en så god måte at det er gripende fra første side.
Bok to i serien er minst like sterk som den første.

· 0 kommentarer

Sonja Strømme Frøynes rated it 10/27/2019

Åh, her får du krim, kjærlighet og et interessant innblikk i livet med demens. Og nydelige naturskildringer.

· 0 kommentarer

Bøker av Peter May

Lest av

Jorunn Eide

Jorunn Eide

Leste 1/1/1900

Vilde

Vilde

I leselisten

Tone Bekeng

Tone Bekeng

Leste 7/3/2020

Berit

Berit

Leste 1/1/1900

Hanne

Hanne

Leste 1/1/1900

Rolf-Arne Hanssen

Rolf-Arne Hanssen

Leste 11/18/2019

Britt Mathisen

Britt Mathisen

Leste 11/14/2019

Powered by: Bloc