Lewismannen (2017)

Av: Peter May , Ragnhild Aasland Sekne

Etterforsker Fin Macleod har sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona er også over. Han returnerer til Isle of Lewis, den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh. Fins planer blir satt på vent da noen torvkuttere finner et godt bevart lik av en ung mann. Faren til Marsaili, Tormod Macdonald, er på vei inn i demensens mørke - hva er forbindelsen mellom ham og liket i torvmyra? Og hvordan er det mulig å kaste lys over Tormods historie når han selv ikke kan fortelle? Fin går inn i etterforskningen og avdekker godt skjulte hemmeligheter, hemmeligheter som fortsatt kan føre til grufulle konsekvenser for mennesker som står ham nær. Lewismannen er andre bok i Peter Mays Lewis-trilogi om etterforsker Fin Macleod.9 Omtaler

Britt Mathisen vurdert det 11/10/2019

Spennende lesing i nye landskap. Fine skildringer av miljøet på Hebridene. Kunne godt ha tenkt meg å oppleve dette. Har begynt på siste bok i triologien, gleder meg.

· 0 kommentarer

Rolf-Arne Hanssen vurdert det 11/18/2019

Har aldri tenkt over hvor vanskelig det må være å skrive og fortelle noe fra den dementes side, men Peter May skildrer dette på en så god måte at det er gripende fra første side.
Bok to i serien er minst like sterk som den første.

· 0 kommentarer

Sonja Strømme Frøynes vurdert det 10/27/2019

Åh, her får du krim, kjærlighet og et interessant innblikk i livet med demens. Og nydelige naturskildringer.

· 0 kommentarer

Marianne Eltvik vurdert det 10/10/2019

Guro Bjørge vurdert det 10/7/2019

Jorunn Eide vurdert det 9/1/2020