Kinderwhore (2018)

Av: Maria Kjos Fonn

Moren til Charlotte er alltid hjemme, likevel er hun aldri der. Hun bruker mesteparten av tiden til å sove, og sterke medisiner for å holde seg i søvn. Når moren ikke sover, gir hun Charlotte nye fedre. Én av dem viser henne et glimt av at noe annet og bedre er mulig. Men det varer altfor kort, så kommer det en ny far. Som tolvåring opplever Charlotte noe hun ikke har forutsetning for å ta innover seg. Etterhvert fatter hun nytten av morens pillebruk, glad for å oppdage at det finnes måter å skru av følelsene sine på. Snart lever Charlotte med stor avstand både til seg selv og til andre. Er det mulig å komme seg ut av en barndom med så destruktive mønstre? NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2018 NOMINERT TIL P2-LYTTERNES ROMANPRIS 2018 "Mange har skrevet godt om at det er forjævlig å være ung. Men få har gjort det bedre enn Maria Kjos Fonn. ... Kinderwhore er en sterk roman som kommer til å sitte i kroppen lenge." Trine Saugestad Hatlen, VG Terningkast 5 "Og denne karakteren evner faktisk å slå tilbake, blant annet ved hjelp av rettsvesenet. Som leser fryder jeg meg i disse partiene." Ingunn Økland, Aftenposten "'Kinderwhore' er krevende, men også velflytende, innsiktsfull og opplysende lesning. En bok om det ubegripelige, men virkelige. En bok alle bør lese." Maya Troberg Djuve, Dagbladet Terningkast 524 Omtaler

June Natalie Sørlie rated it 10/11/2019

Dette var en av de vondeste bøkene jeg har lest. Boken tar opp viktige emner som voldtekt, rusmisbruk og psykiske lidelser. Charlotte har vokst opp uten en farsmodell, moren misbruker sovetabletter og har stadig nye kjærester. Livet hennes blir snudd på
hodet når en av de nye kjærestene voldtar henne. Tomrommet fra morens manglende kjærlighet fyller hun med rusmidler og sex fra hun er 13 år gammel. De dårlige erfaringene hennes om hvordan hun skal få seg oppmerksomhet og kjærlighet fører henne til et dårlig miljø. I mange år nekter hun for alt som har skjedd henne, helt til hun møter Kristine.

Jeg hørte denne på lydbok, som Maria Kjos selv leser, og det var helt forferdelig. Maria har denne tonløse stemmen som om ingenting går inn på henne, som et skjold. Og det er akkurat slik det er når du er så dypt ned i problemene som Charlotte er. Du føler ingenting og du vil ikke føle noe.

Den er godt skrevet. Den er vond. Jeg måtte distrahere meg selv med candy crush for at jeg ikke skulle bli for preget av denne historien. Jeg tror den går ekstra inn på meg siden jeg har erfaring med psykiske lidelser, så vær advart; denne boken er heavy og får det til å velte seg i magen din.

· 0 kommentarer

Anne Jenner rated it 11/29/2019

Veldig bra og viktig bok. Brutalt ærlig.

· 0 kommentarer

Karianne Krogstad liker dette.

Beate Nobre rated it 11/9/2019

Klarte ikke legge fra meg boka; sterk lesning.

· 0 kommentarer

Tone Landrø Jørgensen rated it 7/2/2020

Utrolig vond og brutal. Barn som blir sviktet og konsekvensene av det.

· 0 kommentarer

Ingvild Larsen Røkke (@ingvildleser) rated it 10/24/2019

Utrolig sterk historie!

· 1 kommentarer

Maria Theresia thier rated it 2/7/2020

Sterkt om overgrep!

· 0 kommentarer

Sara rated it 10/11/2019

For en reise i følelser. Hørte den som lydbok og tror ingen andre enn Maria selv kunne ha lest den.
Brutal, vond, sår og god.

· 0 kommentarer

Lise Smeby rated it 4/30/2020

Bøker av Maria Kjos Fonn

Lest av

Siv Rasmussen

Siv Rasmussen

Leste 8/12/2020

Nathalie Nielsen

Nathalie Nielsen

Leste 7/23/2020

Ingvild

Ingvild

Leste 7/11/2020

Marit Tranås

Marit Tranås

I leselisten

Peter Strassegger

Peter Strassegger

Leste 7/1/2020

Inger Line Karlsen

Inger Line Karlsen

Leste 6/22/2020

Tonje Hansen

Tonje Hansen

Leste 6/23/2020

Powered by: Bloc