Alt er mitt (2019)

Av: Ruth Lillegraven

Møt Clara og Haavard, et vellykket ektepar i en arvet villa på Oslos vestkant. Han er barnelege fra en rik hovedstadsfamilie, hun er en ambisiøs vestlending med toppjobb i Justisdepartementet. På kort tid rystes et sommerlig Oslo av to brutale drap. Snart kaster drapene lange skygger over ekteparets liv. Både samfunnselitens maktspill og sykehusets intriger er i ferd med å bli farlige, samtidig som hovedpersonenes samliv slår alvorlige sprekker. For hvem er Clara og Haavard? Og hvor godt kjenner de egentlig hverandre? «Utspekulert og raffinert spenningsforfatter» AFTENPOSTEN «Effektiv thriller ... fengende og velkomponert debut.» VG «Årets sterkeste debutant" INGVAR AMBJØRNSEN23 Omtaler

Eira Ingersdatter Reithaug rated it 8/18/2020

Nå klarte jeg ikke å holde meg lenger, måtte bare lese denne ferdig! Twists and turns og veldig spennende!

· 1 kommentarer

Anne Gaathaug rated it 8/18/2020

Denne likte jeg skikkelig godt! Spennende og anderledes. Dessuten fungerte det veldig godt med vekslingen mellom nynorsk og bokmål. Smart intrige, og med en god opprulling. Det var befriende med hovedpersoner som er så sammensatt. Ikke noe svart/hvitt her, nei. Kult at det var handlingen som var drivende og ikke den tradisjonelle politikrim-varianten. Jeg må også berømme forfatteren for å få til grepet med å la alle hovedpersonene fortelle sin historie i jeg-form. Det er ingen enkel sak, men blir solid og elegant når det gjøres på en så smart måte som her. Det må jo bli en oppfølger, og den gleder jeg meg til allerede.

· 0 kommentarer

Ellen Holmberg Jensen rated it 8/18/2020

Spennende bok, likte veksling mellom bokmål og nynorsk godt!
En merkelig twist på slutten!
Ingenting er som en tror...

· 0 kommentarer

Jenny C Wüsthoff rated it 8/13/2020

Knallbra spenningsbok!!!

· 0 kommentarer

Anne Kari Faleide rated it 4/6/2020

Spennande "lokal" krim, drivande handling, mørkt bakteppe som vert fortalt undervegs. God forteljarstemme.

· 0 kommentarer

Anne Gaathaug liker dette.

Ingeborg Gihle rated it 8/24/2020

Leste denne etter inspirasjon fra nettsiden, og fikk lånt den som lydbok med det samme. Ble så lest i tre etapper, den er en skikkelig "page turner". Grepet som er brukt på personen Clara og slik boka ender, kjenner jeg igjen fra Anne Holts "Det som aldri skjer" (2005).
Ufattelig vondt å lese om barnemishandling, men svært viktig. Berømmer alle som klarer å jobbe med slike tunge saker til vanlig. Grepet med å la hver person ha fortellerstemmen likte jeg veldig godt - litt frampek om hva som kunne skje når noen forsvant fra kapitteloversikten bare. Mye som er "klemt inn" i en og samme bok & fortelling, men synes det fungerte og gir derfor full pott med stjerner.

· 0 kommentarer

Anne Gaathaug liker dette.

Aud Haugbjørg rated it 6/24/2020

Faktisk en ganske god norsk krim. Overraskende avslutning!

· 0 kommentarer

Anne Gaathaug liker dette.

Annie May Lea Kvernmoseter rated it 7/3/2020

En litt spesiell bok syns jeg, en mørk bok, som i all hovedsak foregår i psyken til menneskene involvert. Clara og Haavard et gift ektepar med to barn, suksessfylte, Haavard er barnelege og Clara jobber i justisdepartementet. Begge er opptatt av barns rettigheter. Utad er alt perfekt, innad ikke akkurat. Clara sliter med traumer fra barndommen og Haavard er ikke av den trofaste sorten. Så skjer det et drap på Haavards arbeidsplass, og enda flere drap. De drepte har det til felles at de er gjentagende barnemishandlere.
Vi forstår ganske tidlig hva som skjer, og hvem som utfører det, men hvorfor og hvordan er spørsmål som gjør at vi fortsetter å lese, side etter side, for dette er en velskreven og gjennomtenkt roman. Når vi finner ut hvorfor og hvordan, så blir spørsmålet hvor langt og hvor bredt kan dette utbre seg.

· 0 kommentarer

Anne Gaathaug liker dette.

Veronica Berentsen rated it 8/18/2020

Dette var ikke en bok for meg, skiftet mellom nynorsk og bokmål var irriterende. Det var både mye som var forutsigbart og for mange løse tråder på en gang.

· 0 kommentarer

JoSo rated it 8/17/2020

Berit Fikse rated it 8/28/2020

Hanne rated it 3/30/2020

Lest av

Berit Fikse

Berit Fikse

Leste 8/28/2020

Janne Huldra

Janne Huldra

Leste 8/27/2020

Ingeborg Gihle

Ingeborg Gihle

Leste 8/22/2020

Tove Dahl

Tove Dahl

Leste 8/26/2020

Veronica Berentsen

Veronica Berentsen

Leste 8/21/2020

Anne Gaathaug

Anne Gaathaug

Leste 8/26/2020

Torunn Kalvø

Torunn Kalvø

Leste 8/24/2020

JoSo

JoSo

Leste 8/23/2020

Powered by: Bloc