Men du ser ikke syk ut (2020)

Av: Ragnhild Holmås , Torill Gaarder

Ragnhild Holmås ser helt frisk ut når du treffer henne på kafé. Så hvorfor jobber hun ikke? Er hun egentlig så syk som hun sier? Hun er en av flere hundre tusen nordmenn som lever med en usynlig sykdom. Selv om de har ulike diagnoser, kan de oppleve samme bagatellisering og mistenkeliggjøring - fra leger, Nav og arbeidsgiver, til og med fra venner og familie. De får høre at de må skjerpe seg. Slutte å syte. Bare tenke positivt. I boken Men du ser ikke syk ut utfordrer Holmås denne mistenkeliggjøringen. Hun inviterer leseren med bak kulissene til en person som later som om hun er frisk i frykt for å bli mistenkt for å late som om hun er syk. Hennes historie om skjuling, skam og selvbedrag flettes sammen med korte essays og kreative elementer til en sjarmerende, men samfunnskritisk bok. Med humor og lekenhet utforsker hun hvor fordommene kommer fra, hvorfor kunnskapshullet om sykdommer som rammer flest kvinner er så stort, og hvorfor i alle dager folk prøver å kurere henne med yoga og rare juicer. Med forord av Anne-Kat. Hærland.25 Omtaler

Ann Christin Myrseth rated it 8/2/2020

Viktig å sette fokus på kronisk sykdom og da spesielt kroniske sykdommer som ikke er synlige. Og her er det gjort med en humoristisk snert, men det viktige er få mer kunnskap og lette på skammen personer med kroniske sykdommer føler. En viktig bok!

· 0 kommentarer

Jannike Grieg - @bokbergenserinnen rated it 6/15/2020

Innsiktsfull, sårt og humoristisk om sykdom som rammer knallhardt. Forfatteren skriver åpent om å være syk, og om å ikke ville være syk. Hun forteller om byrden ved å være «usynlig syk», om strabasiøse forsøk på å være vanlig og frisk, og om en langsom prosess mot erkjennelsen om at livet kan være ganske bra også når det blir annerledes enn først tenk. Fabelaktig modig skrevet!

· 0 kommentarer

Tom Helge Rasmussen Uhlen rated it 6/10/2020

Dette er en bok alle burde lese, både de som er kronisk syke, pårørende til kronisk syke, helsepersonell og andre. Fordi du vil garantert enten kjenne deg igjen eller få litt bedre innsikt i hvordan det faktisk det er å være kronisk syk og hvor mye vi må gå gjennom for å få folk til og forstå oss.

· 0 kommentarer

Stine Nerland liker dette.

Gro Mesna Andersen rated it 7/17/2020

Denne er full av humor, og lærerik i tillegg. Alle som jobber med mennesker, er i familie med mennesker, eller er et menneske selv, bør lese.

-og til folka under her, forfatteren er ikke psykisk syk....

· 0 kommentarer

Iselin Grotle liker dette.

Lisa Chatur Vestby rated it 4/27/2020

Veldig fin bok for alle, egentlig. Humoristisk, lettlest og korte kapitler, fylt med gode ord. Veldig gjenkjennelig for meg som er usynlig, kronisk syk.

· 0 kommentarer

Anonym rated it 8/13/2020

Opplysende, viktig bok.

· 0 kommentarer

Thea Emilie Finn (@theasbookworld) rated it 5/7/2020

Noen ganger leser man en bok som er litt viktigere enn andre, dette er en slik bok. Vil gi denne til absolutt alle og tvinge de til å lese den og ta den med seg videre i livet. Ved å lese denne har du muligheten til å lære litt, og kanskje til og med bli et litt bedre menneske med litt større forståelse og empati for andre.

· 0 kommentarer

Berit B. Lie rated it 7/11/2020

Like interessant som jeg hadde forventa, men med mye mer (sjøl-)ironi og humor enn jeg hadde trudd! Denne vil være lærerik og gi innsikt til mange.

· 0 kommentarer

Veronica Berentsen rated it 7/27/2020

Interessant.

· 0 kommentarer

Ida Marie Hembre rated it 7/6/2020

En sterk bok om å være psykisk syk

· 0 kommentarer

JoSo rated it 8/1/2020

En bok alle burde lese for å få innsikt i det å leve med kronisk sykdom, det være seg ME eller annet. Godt skrevet og anbefales absolutt!

· 0 kommentarer

Helene Jensen rated it 7/28/2020

Denne burde bli obligatorisk for helsepersonell og bedrevitere. Har nå prøvd yoga, det funket ikke, så nå skal jeg prøve pilates. Sykdom er jo noe man får fordi man vil det selv..

· 0 kommentarer

Iselin Grotle rated it 6/19/2020

Anbefaler verkeleg denne boka. Eit viktig tema.

· 0 kommentarer

Trude Myhre rated it 4/27/2020

LindaH rated it 4/27/2020

Inger rated it 5/4/2020

Caroline rated it 6/17/2020

Bøker av Ragnhild Holmås

Lest av

Susanne Koch

Susanne Koch

Leste 3/6/2021

Gine Bugge Sande

Gine Bugge Sande

Leste 2/13/2021

Gro Ness

Gro Ness

Leste 12/23/2020

Kristine Gundersen

Kristine Gundersen

Leste 8/27/2020

Anonym

Anonym

Leste 8/24/2020

Emilie Beate

Emilie Beate

Leste 8/3/2020

Powered by: Bloc