Mødre og døtre (2019)

Av: Tiril Broch Aakre , Charlotte Frogner

Dette er en historie om sorg. Og om kronglete kjærlighet. Og om psykisk helse. Og om det mørkeste mørke, og det lyseste lys. Og om å være pårørende. Og om et av de 593 selvmordene i Norge i 2017. Og om å være mødre og døtre. Men det er også en historie om latter.10 Omtaler

Jannike Grieg - @bokbergenserinnen rated it 6/18/2020

Tiril Broch Aakre skriver med åpenhet og varhet om å vokse opp med en mor som er psykisk syk. Om prøvelsene og påkjenningene moren og familien har måtte leve med. Det er hjerteskjærende å lese om familiens kamp for hjelp. Systemsvikten og den offentlige ansvarsfraskrivelsen er til å bli forbanna av. En sterk og viktig bok.

· 0 kommentarer

Aud Haugbjørg rated it 6/25/2020

Faglig interessant bok om hvordan det er å være pårørende etter selvmord.

· 0 kommentarer

Ann Christin Myrseth rated it 7/3/2020

En sår bok om et utfordrende forhold mellom mor og datter.

· 0 kommentarer

Agnete Langebraaten rated it 1/6/2020

En må-lese bok. Fineste jeg har lest på veldig veldig lenge.

· 0 kommentarer

Anne-Stine Husevåg rated it 4/25/2020

Boka heiter Mødre og døtre, men eg opplevde tittelen som litt misvisande, for den viktigaste aktøren manglar. Og på ein måte var det jo det som var problemet mykje av tida. La oss kalle han Psykiatrien.

Gjennom mine auge og øyrer er dette ei bok om å ha ein strevsam dialog som pårørande. Før ein har vore der sjølv trur ein kanskje at den ein som pårørande har ein strevsam dialog med er aktørar i helsevesenet, men når forfattaren fortel om gamle brev og samtaler med mora verkar det på meg som om døtra var nesten borte, dette var i stor grad brev frå ein pårørande. Sjølv skriv ho at det var frå tida då dei slåss. Relasjonen til helsevesenet er kanskje meir som ein utmattande dans enn ein krig, men det er nærliggande å tenke på det som ein kamp.

Dette er ei velskriven og vakker bok, men også viktig, fordi det som blir skildra er så typisk. Ein må ta initiativ og følge opp og mase for at ein skal få hjelp. Viss ein ikkje klarer det sjølv blir døtre forvandla til kjempande pårørande, og breva som kjem ut av det er ikkje så hyggelege.

· 0 kommentarer

Hanne rated it 6/15/2020

Bøker av Tiril Broch Aakre

Lest av

Powered by: Bloc