Utbryterne (2020)

Av: Nina Borge , Silje Storstein , Ravdeep Singh Bajwa

En mørk historie om et Norge hvor kjønnsrollene er snudd på hodet. Året er 2075. I Norge styrer feministpartiet med jernhånd og luften er så forurenset at den er giftig. Carla er 17 år og jobber som lærling i Klimaavdelingen. Der finner de en formel som kan rense luften og redde verden ut av krisen. Men for noen er penger viktigere enn ren luft. Noah er lei av å være en annenrangsborger i et samfunn styrt av kvinner. Han blir med i en opprørsgruppe som vil stjele formelen og starte en revolusjon. I et samfunn der feministene regjerer og menn ikke har lov å være alene i gatene, må Carla og Noah legge forskjeller til side. De må samarbeide dersom de skal klare å gjøre ren luft tilgjengelig for alle. En mørk og spennende historie om et Norge hvor kjønnsrollene er snudd på hodet.2 Omtaler

Bjørn-Harald Sønsthagen vurdert det 3/19/2020

Utbryterne er en godt fortalt historie om et dystopisk fremtidssamfunn hvor feministpartiet hersker med en fascistisk hånd. Vi følger Carla, en elitekvinne, og Noah, en opprører, som sammen må trosse haugevis av hindere i håp om å gjøre verden til et litt bedre sted. Boken er delt inn i annethvert kapittel fortalt fra Noah og Carla sin synsvinkel, som skaper en god dynamikk og fremdrift. Vi blir gradvis kjent med en solid verdensbygging samtidig som historien stadig fører oss fremover mot høydepunktet. Her føles ingenting overflødig, og handling, tanker og følelser bygger hverandre opp mot en fascinerende historie.

· 0 kommentarer

Jenny C Wüsthoff vurdert det 7/9/2020

Jeg tror jeg forventet mer av denne historien, siden det var en interessant setting og utgangspunkt. Historien gir oss bare glimt inn i politikken og samfunnet i denne fremtidsdystopien. Karakterene og deres utvikling er ganske forutsigbar, hele handlingen dreier seg om en flukt fra start til ende, hvilket gir for lite av de delene jeg syntes var mest interessant. For ungdommer er det nok en spennende bok med godt tempo. For meg kom den litt for kort i forhold til det potensialet jeg tror historien egentlig har.

For mye action og for lite refleksjoner og beskrivelser i forhold til det dystopiene ofte vekker, men samtidig helt innenfor oppskriften ungdomsbøker i dag forventes å ha.

· 0 kommentarer

Bøker av Nina Borge

Lest av

Powered by: Bloc