Alt er mitt (2018)

Av: Ruth Lillegraven

Møt Clara og Haavard, et vellykket ektepar i en arvet villa på Oslo Vest. Han er lege fra en gammel Oslo-familie. Hun er den ambisiøse outsideren fra Vestlandet som har fått toppjobb i Justisdepartementet. Nå rystes Oslo av to drap. Begge ofrene har innvandrerbakgrunn. Konsekvensene i et komplisert flerkulturelt samfunn er uoversiktlige. Etter hvert når saken helt til justisministerens bord, samtidig som den får store konsekvenser for Haavard og Clara og truer familiefreden. Men dette er bare begynnelsen. "Alt er mitt" er en psykologisk thriller der ingenting er som vi tror. Boken veksler elegant mellom fortid og nåtid, mellom intriger i maktens korridorer og i et moderne samliv, mellom skildringer av Oslo og Vestlandet. En overraskende, velskrevet og medrivende krim, inspirert av bøker som "Flink pike" av Gillian Flynn og "Piken på toget" av Paula Hawkins.13 Omtaler

Ann Christin Myrseth vurdert det 8/24/2020

Kan godt hende denne ble hypet for mye for meg. Jeg forventet en del tvister, men det kom ikke liksom ikke så mange som ventet eller så overraskende som ventet. Og siden jeg brukte hele boka på å vente på en overraskende slutt, falt den litt sammen for meg.

· 0 kommentarer

Malin Adriaensen (Readygoread) vurdert det 8/19/2020

Da var jeg ferdig med boken (litt før tiden), men det var så spennende at jeg måtte bare lese ferdig! Gleder meg virkelig til bokbad med Ruth på torsdag.

· 0 kommentarer

Lisbeth Kingsrud Kvisten vurdert det 8/19/2020

Knallgod psykologisk thriller med twist.

· 2 kommentarer

Thea Emilie Finn (@theasbookworld) vurdert det 8/20/2020

Tidvis spennende, men jeg syntes likevel den blir litt flat og jeg blir aldri veldig overrasket eller engasjert i historien og karakterene. Så for egen del en veldig midt på treet opplevelse innenfor katergorien psykologisk thriller.

· 0 kommentarer

Stine Fosdahl vurdert det 8/19/2020

Klarte ikke å legge fra meg denne. Spenning fra start til slutt! Eneste minus for meg var at språket skifter mellom bokmål og nynorsk, det fungerte ikke på meg slik det kanskje var meningen.

· 2 kommentarer

Isabella Danielsen vurdert det 8/19/2020

Jeg har sett så frem til å lese Ruth Lillegravens nye utgivelse «Alt er mitt», og jeg var veldig spent på om hun er god på å skrive en psykologisk thriller. Likte med en gang at boken var både på bokmål og nynorsk, enda det tok litt tid for meg å finne ut at det var en ting, for så oppslukt ble jeg på starten av historien i boken, og sidene fløy av sted. Ruth Lillegraven er god på å skrive, en språklig mester. Men så begynte jeg å skjønne hvordan ting hang sammen, og jeg begynte å få følelsen av at denne thrilleren manglet noe. Historien ble etterhvert litt for forutsigbar, og jeg begynte faktisk å kjede meg litt, men så var karakteren Clara så veldig spennende, så jeg leste videre, og noen overraskelser dukket opp. Jeg likte også Leif, faren til Clara og tilbakeblikket til barndommen hennes og å høre om de vakre omgivelsene der han bodde. Liker også det politiske temaet i boken, som Clara var så opptatt av, det engasjerte.

Jeg synes Ruth Lillegraven gir ut en unik psykologisk thriller som skiller seg ut fra andre, men den får ikke full score fordi den holdt ikke interessen hele veien og slutten var kanskje for enkel. Jeg håper det kommer flere psykologiske thrillere fra henne, for jeg vil virkelig lese flere!

· 0 kommentarer

Inga Rudi vurdert det 8/28/2020

Denne var en spennende og annerledes oppbygd krimroman. Liker grepet med forskjellige fortellerstemme. Hørt som lydbok med god innleser.

· 0 kommentarer

Anette Skog Lillevik vurdert det 8/25/2020

Boka ga meg frysninger. En god bok hvor jeg ikke klarte å forutse handlingen

· 0 kommentarer

Powered by: Bloc