Det siste ønsket (2020)

Av: Andrzej Sapkowski , Agnes Banach , Mads Henning Skar-Jørgensen

Det første kapittelet i den første boka om Geralt Rivera. Som kjent fra Netflix-serien The Witcher. Geralt er en volver, en mann som gjennom hard trening, magiske drikker og mutering er blitt en monsterjeger og kaldblodig kriger. Han rir fra landsby til landsby for å drepe monstre og demoner som herjer rundt om i landet. Men ikke alt som ser uhyggelig ut er ondt - og ikke alt som ser harmløst ut er godt. Geralt er heldigvis i besittelse av overnaturlige krefter som gjør han til en imponerende og ubarmhjertig jeger.1 Omtaler

Sindre vurdert det 12/13/2020

Boka er en samling av noveller som har en hovedfortelling. Hvor Geralt er i tempelet hos prestinnen Nenneke. Han er såret og trenger behandling. Mens han er der fortelles det syv historier om Geralt og jobbene han gjør som volver.
I disse syv historiene får vi innblikk i Geralts verden og hans jobb. Ikke sjelden ligner historiene på eventyr, og eventyr figurer blir nevnt i dem med en vri. I Sapkowskis univers er det likevel ikke helt klart hvem som er den onde og hvem som er den gode. Det siste ønsket er en del av en undervudert fantasy serie på sitt beste boka er lettlest og veldig bra skrevet. Anbefales til alle fantasyfans og alle som har lest Ringenes Herre og Game of thrones.

· 0 kommentarer

Stine Nerland liker dette.
Powered by: Bloc