Harry Potter and the Order of the Phoenix (2003)

Av: J. K. Rowling

This book "follows the darkest year yet for our young wizard, who finds himself knocked down a peg or three after the events of last year. Over the summer, gossip (usually traced back to the magic world's newspaper, the Daily Prophet) has turned Harry's tragic and heroic encounter with Voldemort at the Triwizard Tournament into an excuse to ridicule and discount the teenager. Even Professor Dumbledore, headmaster of the school, has come under scrutiny from the Ministry of Magic, which refuses to officially acknowledge the terrifying truth: that Voldemort is back. Enter a particularly loathsome new character: the toad-like and simpering ("hem, hem") Dolores Umbridge, senior undersecretary to the minister of Magic, who takes over the vacant position of defence against dark arts teacher--and in no time manages to become the high inquisitor of Hogwarts. Life isn't getting any easier for Harry Potter. With an overwhelming course load as the fifth years prepare for their examinations, devastating changes in the Gryffindor Quidditch team line-up, vivid dreams about long hallways and closed doors, and increasing pain in his lightning-shaped scar, Harry's resilience is sorely tested." - product description.1 Omtaler

Ole Sammol Buljo vurdert det 12/23/2020

Omtale side 1-50 (5 stjerner):
Ny bok som skal være god og ha den beste filmen. Merker at starten med Dudley, Dursleys og diskusjonen om rettsaken er lenger, men egentlig håndtert ganske bra på filmen. Er som vanlig, man blir bedre kjent. Interessant det med naboen og skikkelig spennende at tanta tydeligvis vet mer enn vi vet. Dybde! Spennende.

Omtale side 50-154 (5 stjerner):
Det med Moody problemet blir faktisk håndtert. Fake news er også med. Kritikk av stat? Percie fortsatt en dritt. Harry har langt mer personlighet i bøkene. Han er helten men kan være både sint og slem og det er jo ikke rart når man er isolert og i en forferdelig situasjon hjemme. Uansett, spennende nå, med Order of the Phoenix og et nytt skoleår som starter.

Omtale side 154-189 (5 stjerner):
Man blir igjen bedre kjent med politikken bak det og det bygger opp til krig mot Voldemort. Spennende å høre tiltakene.

Omtale side 189-233 (5 stjerner):
For et hus de har HQ i. Sirius er veldig sympatisk og vi blir gladere i han i det vi lærer mer om slektstreet hans.

Omtale side 233-262 (5 stjerner):
Betryggende å endelig møte Dumbledore igjen. Han ordner biffen. Umbridge ser ut som en frosk og det var komisk. Politikken og personlige intensjoner stråler gjennom karakterer som vi tidligere likte som Fudge.

Omtale side 262-316 (5 stjerner):
Stakkars Mrs Weasley. Man skjønner alvoret ved krigen, spesielt når man blir kjent med de som døde sist. Ble så rørt av kjærligheten og frykten hun føler. Uansett morsom twist at Ron ble Prefect og koselig at de feiret. Interessant å føle på Harrys sjalusi. Kommer sikkert fra Voldemort. Ron fortjener det uansett. Sirius blir en dypere karakter og det blir trist på slutten.

Omtale side 316-356 (5 stjerner):
Luna er så skjønn! Koselig med flere interaksjoner mellom karakterene. Wizard media er bisarrt.

Omtale side 356-456 (5 stjerner):
Dyster sang av hatten. Mørkere tider nå og mer skolearbeid. Og det merker vi spesielt med Umbridge som lærer. Irriterende men ikke i nærheten så ekkel som på filmen. Harry har en del angst og det er forståelig. Vanskelig når ingen tror på ham.

Omtale side 456-514 (5 stjerner):
Glem det, Umbridge e forferdelig og de har for mye skolearbeid. Hermoine e kul som prefect og det e spennende at Ron kom sæ på laget. Lure på kor Hagrid e.

Omtale side 514-568 (5 stjerner):
Fyfaen Percy e ekkel og ministryet like så.... Skjønner hatet nu. Vanskelig for Harry nå og bra å ha en som Sirious.

Omtale side 568-616 (5 stjerner):
Ok Umbridge er helt forferdelig. Blir spennende med Dumbledore's Army nu.

Omtale side 616-654 (5 stjerner):
Artig med forelskelser. Harry er engstelig men det e jo ikke rart folk e nysgjerrige. DA starter endelig.

Omtale side 654-700 (5 stjerner):
Snape vs Umbridge var gøy men trist å høre hvordan det går utover andre lærere. Neville viser tøffhet.

Omtale side 700-747 (5 stjerner):
Dobby er skjønn og Harry er god som lærer.

Omtale side 747-792 (5 stjerner):
Fra himmel til helvete! For et kapittel! Fy søren hvor deilig det smakte når Harry vant kampen og reddet debuten til sin venn men fy faen så fål Umbridge er. Akkurat når Harry følte han hadde teken på ting. Uff.

Omtale side 792-832 (4 stjerner):
Hagrid er tilbake. Lang historie. Umbridge jævlig igjen.

Omtale side 813-870 (5 stjerner):
Jeg rakk egentlig ikke å bli så glad i Sirious. Mer interessert i Snapes fortid selvom han er forferdelig, og Harrys forhold med Cho.

Omtale side 813-870 (5 stjerner):
Genialt med mediagreia til Hermoine. Deilig og fortjent med litt medvind! Snape er enda forferdelig men nå får vi innblikk i hvorfor. Stakkars Trelawney... Jævla bitch Umbridge

Omtale side 829-870 (5 stjerner):
Harry må føle seg så alene, ikke rart han blir lurt. Alle de vi liker best er borte pga den kjerringa nå. Ironisk nok kunne Snape hjulpet og Hermoine har rett nok en gang, og redder til slutt dagen. Umbridge er syk og dette blir deilig.

Omtale side 813-870 (5 stjerner):
Harry må roe seg og Dumbledore forklarer alt, påtar skyld og får alt til å føles bedre. Selvom det var alles skyld. Veldig interessant å faktisk høre prophecyen og alt Dumbledore har tenkt og gjort for å iverata Harry.

Omtale side 832-886 (5 stjerner):
Skremmende og ensomt for Harry å føle seg skyldig for Mr Weasleys angrep. Vakkert øyeblikk med Mrs Weasley da. Dumbledore er mystisk i år.

Omtale side 870-922 (5 stjerner):
Centauren er kul og Umbridge og Fudge er jævlige. Gleder til payoffen. Dumbledore er fantastisk, elevene først og fremst.

Omtale side 870-923 (5 stjerner):
Neville er herlig. Spennende med flere Death Eaters nå. Klar å bli kvitt Umbridge også nå. Cho og Harry er søte. Blir trist når snitchinga kommer. Kult, overraskende gjensyn med Reeta Skeeter som vi ikke er så glade i fra fortiden. Hermoine e så boss.

Omtale side 886-936 (5 stjerner):
Lockheart! Hahah. Stakkars Neville og Stakkars Harry som må være så usikker på alt, og ikke få info. Takk gud har han vennene sine.

Omtale side 922-977 (5 stjerner):
Fred og George altså.... Stakkars Snape, for noen drittsekker Harrys idoler er. Lily virka fornuftig. Rart de ender opp sammen.

Omtale side 977-1032 (5 stjerner):
Bryr meg fint lite om giganten i skogen.

Omtale side 1032-1085 (5 stjerner):
Artig å høre om eksamenene.

Omtale side 870-1256 (4 stjerner):
Det tok litt tid å få igang actionen men nå skjer det ting. Herlig å bli kvitt Umbridge og flere karakterer får endelig skinne i kampen mot Death Eaterne.

Omtale side 1256-1285 (5 stjerner):
Dumbledore er rå.

Omtale side 870-1470 (5 stjerner):
Man får høre så mye mer. Harry har det vanskelig og det er vel naturlig selvom Sirius ikke gjorde så stort inntrykk på meg. Man lærer også om hvorfor Harry bor hos tanta og at Malfoy faktisk havnet i fengsel. Innsiktgivende, og det før krigen begynner på ordentlig. Denne boka sleit jeg med. Litt langsom og merkes at den er for lang. Kanskje har litt av det å gjøre med Umbridge. Fyfaen for en god karakter. Planen til Voldemort var også mer detaljert. Hatet Umbridge virkelig. Var også emosjonell flere ganger. Gleder å bli ferdig å gå videre fra serien.

· 0 kommentarer

Bøker av J. K. Rowling

Lest av

Julie Ragnhild

Julie Ragnhild

I leselisten

Ole Sammol Buljo

Ole Sammol Buljo

Leste 3/26/2021

Powered by: Bloc